Επιτυχής η επιχείρηση διάσωσης των 700 μεταναστών

Με επιτυχία διεξήχθη η επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού για τη διάσωση των περίπου 700 μεταναστών που επιβαίνουν στο φορτηγό πλοίο…

epiheirisi 0

Με επιτυχία διεξήχθη η επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού για τη διάσωση των περίπου 700 μεταναστών που επιβαίνουν στο φορτηγό πλοίο «Μπάρις» το οποίο τα ξημερώματα έμεινε ακυβέρνητο, ενώ έπλεε 30 μίλια νοτιανατολικά της Ιεράπετρας.

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ λίγο μετά τις 19:00 και κάτω υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες κατάφερε να συνδεθεί με το ακυβέρνητο πλοίο και να ξεκινήσει τη διαδικασία ρυμούλκησής του προς ασφαλές λιμάνι στα νότια της Κρήτης.

Η φρεγάτα, επί ώρες κατέβαλε προσπάθειες για να προσεγγίσει το πλοίο καθώς έπνεαν ισχυροί άνεμοι εντάσεως επτά μποφόρ, ενώ το ύψος του κύματος έφτανε τα τρία μέτρα.

Το υπουργείο Ναυτιλίας δεν διευκρίνισε που ακριβώς θα μεταφερθεί το φορτηγό πλοίο και οι μετανάστες, ωστόσο στην νότια Κρήτη έχουν κινητοποιηθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες του νησιού για την περίθαλψη όσων μεταναστών χρειασθεί και για την υποβολή τους σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ λαμβάνονται όλα τα μέτρα πρόληψης για τον Έμπολα. 

 

Viral: Ο απίστευτος παππάς του Tik Tok απαντά γιατί τραγουδάει και χορεύει…Αλίκη Βουγιουκλάκη (video)

Παππάς 3

Viral: Ο απίστευτος παππάς του Tik Tok απαντά γιατί τραγουδάει και χορεύει…Αλίκη Βουγιουκλάκη (video)

O πατέρας Παύλος εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν να ανεβάζει αυτά τα βίντεο στο…