Newsroom

Newsroom

Επιτυχής η εγχείρηση στον Μπερσάνι, στάση αναμονής κρατούν οι γιατροί

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο πρώην γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, μετά την εγκεφαλική αιμορραγία που…

bersani

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο πρώην γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, μετά την εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη την Κυριακή. 
Οι γιατροί περιμένουν την παρέλευση δύο με τριών ημερών για να αξιλογήσουν καλύτερα την κατάσταση της υγείας του 62χρονου πρώην αρχηγού του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος.
«Από τεχνικής απόψεως η επέμβαση πέτυχε αλλά θα πρέπει να περιμένουμε 48 με 72 ώρες για να μπορούμε να πούμε ότι η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο», δήλωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου της πόλης Πάρμα στο οποίο εγχειρίστηκε ο Ιταλός πολιτικός.
«Δεν θεωρούμε πιθανό να υπάρξει κάποια μόνιμη βλάβη, αλλά ο κίνδυνος, τώρα, είναι να παρουσιαστεί ισχαιμία», τόνισε ο χειρουργός Ερμάννο Τζομπέλλι. 

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο 62χρονος Μπερσάνι αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία με κρίσεις εμετού. Χωρίς να χάσει τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου η αξονική τομογραφία έδειξε εγκεφαλική αιμορραγία. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Πάρμα για εγχείρηση, στην οποία υποβλήθηκε το απόγευμα. 
Στους οικείους του πρώην αρχηγού του PD, ο οποίος παρ’ ολίγον να γίνει πρωθυπουργός μετά τις πρόσφατες εκλογές, φτάνουν μηνύματα συμπαράστασης από το εξωτερικό αλλά και όλα τα πολιτικά στρατόπεδα στη Ρώμη. 
Την συμπαράσταση στην οικογένεια του Μπερσάνι και τις ευχές τους έστειλαν, μεταξύ των άλλων, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο νέος επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι.in.gr