Επιτροπή της Bundestag αμφισβητεί το «όχι» του Βερολίνου για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ενθαρρύνει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εμπειρογνωμόνων

ap bundestag

Γνωμοδότηση επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου / Bundestag αμφισβητεί την απόρριψη των ελληνικών απαιτήσεων για τις πολεμικές αποζημιώσεις του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου από τη γερμανική κυβέρνηση. «Η θέση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας είναι εύλογη κατά το Διεθνές Δίκαιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεσμευτική» σύμφωνα με νέα γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Bundestag, η οποία εξεδόθη έπειτα από αίτημα του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) και περιήλθε στη γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδησεων (dpa), σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η «Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εμπειρογνωμόνων» ενθαρρύνει την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ώστε να αρθεί η νομική αβεβαιότητα. Για να ξεκινήσει, όμως, μια τέτοια διαδικασία θα πρέπει η γερμανική κυβέρνηση να συμφωνήσει οικειοθελώς, διότι η αντιδικία ανάγεται σε 70 και πλέον χρόνια πριν.

Η γερμανική Αριστερά (Die Linke) ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση να εξετάσει το αίτημα της Ελλάδας: «Η εκτίμηση της “Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εμπειρογνωμόνων” αποδεικνύει ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί να απεκδυθεί πλέον την ιστορικής της ευθύνης», δήλωσε η βουλευτής της Χάικε Χένζελ στο dpa der Deutschen Presse-Agentur. «Η πολιτική της κυβέρνησης να διαγραφεί το αίτημα απέτυχε πλήρως μέχρι σήμερα, νομικά, πολιτικά αλλά πρωτίστως ηθικά», όπως είπε.

Οι Προτάσεις μας

ΠΑΣΟΚ για drone Λευκάδας: «Η κυβέρνηση ξέρει – Πότε θα μάθει και ο ελληνικός λαός;» – Αιχμές για Δένδια

ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ για drone Λευκάδας: «Η κυβέρνηση ξέρει – Πότε θα μάθει και ο ελληνικός λαός;» – Αιχμές για Δένδια

«Έτσι εννοούν στη Νέα Δημοκρατία την σταθερότητα; Θα πάρουν σύντομα την απάντηση από τον ελληνικό…

Θερμικοί δορυφόροι: Τα «μάτια» της Ελλάδας στο διάστημα για πυρκαγιές σε πραγματικό χρόνο

pyrk

Θερμικοί δορυφόροι: Τα «μάτια» της Ελλάδας στο διάστημα για πυρκαγιές σε πραγματικό χρόνο

Η αποστολή σηματοδοτεί τη μετάβαση της Ελλάδας από την εξάρτηση σε δορυφορικά δεδομένα τρίτων χωρών…

Σχετικά με ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Βρετανία: Παρέμβαση με αλεξίπτωτα των Ειδικών Δυνάμεων της χώρας για ασθενή με συμπτώματα χανταϊού

HH8H68tXoAcW60R

Μ. Βρετανία: Παρέμβαση με αλεξίπτωτα των Ειδικών Δυνάμεων της χώρας για ασθενή με συμπτώματα χανταϊού

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται η στιγμή που οι Βρετανοί πηδούν…

Ιρανικά ΜΜΕ: Η Τεχεράνη απέστειλε την απάντησή του στην πρόταση των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου

AP26126592665556

Ιρανικά ΜΜΕ: Η Τεχεράνη απέστειλε την απάντησή του στην πρόταση των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου

Η απάντησε εστάλη στο Πακιστάν, το οποίο ενεργεί ως μεσολαβητής στη σύγκρουση