Επιτροπή Θεσμών – Ραγδαίες εξελίξεις: Η ΝΔ μπλοκάρει την ενημέρωση Ράμμου για τα ευρήματα της ΑΔΑΕ

Αδιανόητες προφάσεις για να μην συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

ΕΚ ραμμος

Χρησιμοποιώντας αδιανόητες προφάσεις, η Νέα Δημοκρατία μπλόκαρε το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκαλώντας την αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση.

Ο συνήθης ύποπτος Θανάσης Μπούρας, πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής, διατύπωσε αδιανόητες προφάσεις προκειμένου να μην καλέσει τον Χρήστο Ράμμο στην Επιτροπή. Όπως έχει αποκαλύψει το Documento ήδη από το φύλλο της προηγούμενης Κυριακής, οι έρευνες της ανεξάρτητης Αρχής σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας πιστοποίησαν τις παρακολουθήσεις υψηλά ιστάμενων θεσμικών προσώπων, τα οποία βρίσκονταν στις λίστες που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα.

Αίσθηση προκάλεσαν δε οι αήθεις επιθέσεις που εξαπέλυσαν «γαλάζιοι» βουλευτές (Ευριπίδης Στυλιανίδης, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Χρήστος Κελέτσης) κατά του κ. Ράμμου και εν γένει της ΑΔΑΕ.

«Λυπάμαι πολύ για όσα άκουσα» είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την απόρριψη του αιτήματος του κ. Ράμμου, χαρακτηρίζοντας θλιβερή τη σημερινή μέρα για το Κοινοβούλιο. «Δεν αναφέρομαι μόνο στις ανοίκειες επιθέσεις προς την ανεξάρτητη Αρχή» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Αναφέρομαι κυρίως στη δική σας απόφαση κ. Μπούρα. Διότι η απόφασή σας είναι ένα ακόμα βήμα συσκότισης του σκανδάλου». Έπειτα, ανακοίνωσε την αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Περισσότερα σε λίγο..

Με πληροφορίες από: Documentonews.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη