Επιτροπή Αγώνα Διανομέων: «Στάχτη στα μάτια» η ανακοίνωση της efood

«Στάχτη στα μάτια» χαρακτηρίζει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, την ανακοίνωση της efood στην οποία έκανε λόγο για «λανθασμένη επικοινωνία», αναφορικά με την απειλή απόλυσης.

efood1 768x443 1

Όπως τονίζουν οι διανομείς η εταιρία δεν απάντησε επί της ουσίας αν θα ανανεώσει τις συμβάσεις των 115 ντελιβεράδων που λήγουν στο τέλος του μήνα και καλούν σε συνέχιση των κινητοποιήσεων.

«Συμμετέχουμε μαζικά στη συνέλευση διανομέων της efood τη Δευτέρα 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους με Ολύμπου γωνία) για να αποφασίσουμε τις δράσεις που θα ακυρώσουν τα σχέδια της εταιρείας! Καλούμε τους συναδέλφους σε όλες τις πόλεις σε ανάλογες δράσεις», υπογραμμίζουν οι ίδιοι ζητώντας μεταξύ άλλων να ανακληθούν οι απολύσεις, την υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου και την κατάργηση της αξιολόγησής τους από την εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο σάλος ξέσπασε όταν οι 115 εργαζόμενοι διανομείς έλαβαν μήνυμα από την εταιρία το οποίο έλεγε ότι εάν δεν δεχθούν να εργάζονται ως freelancer με μπλοκάκι ή τίτλο χρήσης, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τις ασφαλιστικές τους εισφορές, δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η εταιρεία της efood – έδειξε το πραγματικό αδίστακτο πρόσωπο της ανακοινώνοντας με μήνυμα(!) σε 115 συναδέλφους ότι δεν θα ανανεώσει τη σύμβαση τους με πρόσχημα το απαράδεκτο σύστημα αξιολόγησης που χρησιμοποιεί!

Για να σταματήσει το σάλο που δημιουργήθηκε και κυρίως τις μαζικές κινητοποιήσεις που προετοιμάζουμε, η εταιρεία της efood με ανακοίνωση της προσπαθεί να θολώσει τα νερά, χωρίς να απαντάει επί της ουσίας αν θα ανανεώσει τις συμβάσεις των συναδέλφων μας. Προσπαθεί -μάταια πλέον- να ρίξει στάχτη στα μάτια μας!

Συνάδελφοι ήρθε η ώρα να δείξουμε την πραγματική μας δύναμη! Να δώσουμε μαζική, δυναμική απάντηση σε όσους παίζουν με τη δουλειά μας, τα δικαιώματα μας, την ίδια μας τη ζωή!

Συμμετέχουμε μαζικά στη συνέλευση διανομέων της efood τη  Δευτέρα 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο (Αριστοτέλους με Ολύμπου γωνία) για να αποφασίσουμε τις δράσεις που θα ακυρώσουν τα σχέδια της εταιρείας! -Καλούμε τους συναδέλφους σε όλες τις πόλεις σε ανάλογες δράσεις!

Απαιτούμε:

Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των 115 συναδέλφων μας.
    Όχι στην ομηρία των τρίμηνων συμβάσεων! Μετατροπή ΤΩΡΑ σε συμβάσεις αορίστου χρόνου στην εταιρεία της efood.
    Κατάργηση της αξιολόγησης της εταιρείας που εντατικοποιεί την εργασία και προκαλεί καθημερινά εργατικά ατυχήματα.
    Παροχή όλων των ΜΑΠ που προβλέπει ο νόμος.
    Παύση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες.
Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…

Σοκ στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 16 νεκροί μαθητές από κατάρρευση σχολικού κτιρίου (Εικόνες/ Video)

450108928 1423986144971106 8130613244831377136 n

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί τι προκάλεσε την κατάρρευση του διώροφου κτιρίου, ωστόσο κάτοικοι…