Επιτροπεία από FIFA και UEFA ζητά ο Κοντονής μετά την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου

Να λάβουν άμεσα μέτρα καλεί τις FIFA και UEFA ο Σταύρος Κοντονής, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για «επιτροπεία με προσωρινή διοίκηση μακράς πνοής», μετά την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ που ανέβαλε τις εκλογές της Ομοσπονδίας.

57b46a8f1dc5249b398b456e

Σήμερα, Τετάρτη, εκδόθηκε η απόφαση του ανώτατου δικαιοδοτικού οργάνου, σύμφωνα με την οποία κάνει δεκτή την προσφυγή του Αθλητικού Σωματείου Κηφισιά 2010, απορρίπτοντας παράλληλα αυτήν του Βίκτωρα Μητρόπουλου.

Οι εν λόγω προσφυγές αφορούσαν -μεταξύ άλλων- τις εκλογικές διαδικασίες που είχαν οριστεί να διεξαχθούν λόγω της έκπτωσης της διοίκησης Γκιρτζίκη για το σκάνδαλο της κάρτας υγείας.

Η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ δικαίωσε το αθλητικό σωματείο της Κηφισιάς, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι επικείμενες αρχαιρεσίες στην ΕΠΟ, με την απόφαση του δικαστηρίου να ορίζει αφενός προσωρινή διοίκηση και αφετέρου να μεταθέτει τις αρχαιρεσίες των εκλογών μετά από δύο μήνες.

Η εν λόγω δικαστική απόφαση έκανε τον υφυπουργό Αθλητισμού να εκδώσει ανακοίνωση, ζητώντας από FIFA και UEFA να παρέμβουν τάχιστα. Ο κ. Κοντονής επανέθεσε το αίτημα για Επιτροπεία από τις δύο Ομοσπονδίες, λέγοντας πως «τώρα είναι η ώρα να το συνειδητοποιήσουν και να το πράξουν».

«Τις καλώ και πάλι να παρέμβουν τάχιστα, με ριζοσπαστικές λύσεις, και επιλογές διαφάνειας και αξιοκρατίας, προκειμένου επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο να απαλλαγεί από τις σοβαρές παθογένειες δεκαετιών» σημείωσε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

Το ανώτατο θεσμοθετημένο δικαιοδοτικό όργανο του ποδοσφαίρου, το Διαιτητικό Δικαστήριο, με τη σύμπραξη των νομικών εκπροσώπων της Ε.Π.Ο., αποφάσισε χθες, εντός του πλαισίου του αυτοδιοίκητου, τη συμμόρφωση με τον υφιστάμενο εθνικό νόμο, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον εκλογές μπορούν να διεξαχθούν νόμιμα μόνον υπό τις προβλεπόμενες κείμενες διατάξεις.

Είναι προφανές ότι η διοίκηση της Ε.Π.Ο., για λόγους που η ίδια γνωρίζει και όλοι αντιλαμβανόμαστε, με την ψήφο της στο Διαιτητικό Δικαστήριο ουσιαστικά υποθήκευσε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το πολυδιαφημισμένο καταστατικό της και ενταφίασε οριστικά τους ισχυρισμούς περί δήθεν προσπάθειας της Κυβέρνησης να παρέμβει στα «εσωτερικά» της.

Από τον Μάιο του 2015 έχω εκφράσει εγγράφως σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ την πεποίθησή μου ότι μόνον η επιτροπεία με προσωρινή διοίκηση μακράς πνοής, που οι ίδιες θα διορίσουν, μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες υγιούς δραστηριότητας και επιχειρηματικότητας στο ελληνικό ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τώρα είναι η ώρα να το συνειδητοποιήσουν και να το πράξουν.

Τις καλώ και πάλι να παρέμβουν τάχιστα, με ριζοσπαστικές λύσεις, και επιλογές διαφάνειας και αξιοκρατίας, προκειμένου επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο να απαλλαγεί από τις σοβαρές παθογένειες δεκαετιών.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους