Newsroom

Newsroom

Επίτιμος διδάκτωρ στο ΑΠΘ ο Μπενίνι

Σε επίτιμο διδάκτορα από το τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευτεί ο…

Σε επίτιμο διδάκτορα από το τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευτεί ο Ιταλός σκηνοθέτης και ηθοποιός Ρομπέρτο Μπενίνι. Ο διάσημος καλλιτέχνης θα τιμηθεί για την καλλιτεχνική του διαδρομή στις 4 Απριλίου στο πανεπιστήμιο, όπου θα πραγματοποιηθεί και η αναγόρευσή του. Την εκδήλωση θα προσφωνήσει ο πρόεδρος του τμήματος Φοίβος Γκικόπουλος και ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος, ενώ θα ακολουθήσει και ομιλία του ηθοποιού με θέμα «Δάντης, Θεία Κωμωδία. Ερμηνεία και σχόλια στο ΧΙ Άσμα της Κόλασης».

Ο ταλαντούχος ηθοποιός γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου του 1952 στην Τοσκάνη της Ιταλίας και έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1970, με τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική εκπομπή “Τηλεαγελάδα”.

Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σκηνοθεσία και η υποκριτική του στην ταινία του 1997 «Η Ζωή Είναι Ωραία», η οποία διαδραματίζεται σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, εμπνευσμένη από την προσωπική εμπειρία του πατέρα του που πέρασε δύο χρόνια σε ένα στρατόπεδο της Γερμανίας.

Ο Μπενίνι απέσπασε το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου για την εν λόγω ταινία, ενώ είναι ο τέταρτος καλλιτέχνης στην ιστορία που απέσπασε υποψηφιότητα την ίδια χρονιά ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και σενάριο, ύστερα από τον Γουόρεν Μπίτι, τον Όρσον Γουέλς και το Γούντι Άλεν.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…