Επίτιμος δημότης της καρδιάς μας

Μπορεί το περιφερόμενο "νούμερο" επιθεώρησης που φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός, κάποιους να τους εκνευρίζει λόγω των σκανδάλων που εμπλέκεται ή των νεοφιλελεύθερων απόψεών (που προσπαθεί επιμελώς να κρύβει). Μπορεί κάποιους άλλους να τους προκαλεί οργή επειδή έχει μετατραπεί σε μαριονέτα ακροδεξιών όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αντώνης Σαμαράς... αλλά όποια και αν είναι η κατάληξή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν, είναι και θα παραμείνει ο επίτιμος δημότης της καρδιάς μας.

5b53431f1dc5244d668b4569

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Θα ήμασταν τουλάχιστον αχάριστοι, αν δεν αποδίδαμε στον δικό μας Κυριάκο, την ύψιστη αυτή τιμή. Κανείς πολιτικός στη πρόσφατη ιστορία δεν έχει προσφέρει τόσα πολλά, σε εποχές μάλιστα που οι αφορμές για να γελάσει κανείς, είναι τόσο λίγες.

Μετά λοιπόν τις μεγάλες επιτυχίες: “Ο Κυριάκος πολιτικός κρατούμενος“, “Ο Κυριάκος και οι εξωγήινοι“, “Ο Κυριάκος κοπανατζής στον Γκάλη“, “Ο Κυριάκος και ο Ρουσσώ“, “Ο Κυριάκος και ο Αινστάιν“, “Ο Κυριάκος και τα Εξάρχεια” και αναρίθμητα άλλα επεισόδια… είχαμε αυτή την εβδομάδα και τη νέα φαρσοκωμωδία του προέδρου της ΝΔ, με τίτλο: “Ο Κυριάκος επίτιμος δημότης“.


Σε δελτίο Τύπου, λοιπόν, που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, προχθές Πέμπτη, για το πρόγραμμα της περιοδείας του προέδρου της ΝΔ στην Κρήτη, αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι: «Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Οροπέδιο Λασιθίου και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλης». Η αναφορά αυτή εξαλείφθηκε, ως δια μαγείας, από το δελτίο που αναρτήθηκε στο site της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την αποκάλυψη της γκάφας.

Ποια ήταν η γκάφα;

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Οροπεδίου Λασιθίου στην ΕΦΣΥΝ, ουδέποτε έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Οροπεδίου Λασιθίου. Υπήρξε, είπε ο δήμαρχος, μια σχετική πρόταση από την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία όμως δεν ήρθε καν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπεται για την απόδοση της σχετικής τιμής.

Με λίγα λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης… αυτοανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης.

Βέβαια, αυτό δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση, καθώς, μετά από τόσες γκάφες, ο πρόεδρος της ΝΔ, συνεχίζει να επιμένει πως είναι… άριστος, ενώ όλη η Ελλάδα έχει καταλάβει πως πρόκειται για έναν  -στα όρια του γκροτέσκο- πολιτικό γόνο, που όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο αντιπρόεδρός της ΝΔ, είναι “ένας βαθύπλουτος λαϊκιστής που κάθεται”


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…