Newsroom

Newsroom

Επιθετικός στον Παυλόπουλο ο Λαφαζάνης – Παρέδωσε την εντολή

Παρέδωσε την διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

2352054 2

Παρέδωσε την διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Κανείς δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε στον Προκόπη Παυλόπουλο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παραδίδοντας την εντολή. Ζήτησε την διεξαγωγή σύσκεψης αρχηγών επικαλούμενος το Σύνταγμα.

Η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν “Να είστε βέβαιος ότι θα τηρηθεί στο ακέραιο” και ανήγγειλε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ο επικεφαλής της Λ.Ε. ανταπάντησε με την φράση: “Θα δούμε”. Φράση που ερμηνεύεται ως αμφισβήτηση στο πρόσωπο του ΠτΔ και πρόσθεσε “Οι μεγαλύτερες εκτροπές έχουν γίνει στο όνομα της τήρησης του Συνταγματος … Εγώ δεν ξέρω να γράφει το Σύνταγμα για τηλεφωνικές επικοινωνίες”

Βγαίνοντας από την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι εντολοδόχος κανενός, δεν διεκπεραιώνει αποφάσεις τρίτων, και έχει μόνο ένα χρέος: να προασπίζει και το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και τη δυνατότητα του λαού να εκφράζεται και να ψηφίζει ελεύθερα και ενημερωμένος.

Όπως είπε, “θα είναι πρόκληση να πάμε άρον άρον σε εκλογές και θα πρέπει να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει το Σύνταγμα και εκλογές να γίνουν το νωρίτερο στις 27 Σεπτεμβρίου”.

«Θα έχει ευθύνη αν δεν το πράξει, και τότε κι εμείς θα υποχρεωθούμε να κάνουμε δηλώσεις που δεν θα θέλαμε να κάνουμε» σημείωσε και διευκρίνισε ότι αυτό που ζητάει είναι να γίνει σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων, να τη συγκαλέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με φυσική παρουσία όλων των προέδρων των κομμάτων διαφορετικά οι ενέργειές του δεν θα είναι υποβοηθητικές ούτε της δημοκρατίας ούτε της τήρησης του Συντάγματος”.

«Το Σύνταγμα δεν προβλέπει τηλεφωνικές συνομιλίες με τους αρχηγούς των κομμάτων» επανέλαβε.

 

(φωτο αρχειο eurokinissi)