Επίθεση Τσίπρα σε Σαμαρά για τον «μακεδονικό λαό» – Ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα

Καταθέτοντας στα πρακτικά διαβαθμισμένα έγγραφα του ΥΠΕΞ για να τα πάρουν μόνο οι πολιτικοί αρχηγοί, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ αφαίρεση των αναφορών του Συντάγματος της γείτονος σε μακεδονικό έθνος ή λαό.

Τσίπρας 3 1

«Μιας και τόσο πολύ κόπτεστε για την αναφορά σε μακεδονικό έθνος και λαό στο Σύνταγμα της γείτονος. Εσείς όταν διαπραγματευόσασταν τι ακριβώς κάνατε;» ρώτησε απευθυνόμενος στην Κ.Ο. της ΝΔ.

«Την τελευταία φορά που έγινε συζήτηση για αλλαγή του Συντάγματος της γείτονος, το 1992, επί Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο κ Σαμαράς είχε ζητήσει αφαίρεση των αναφορών του Συντάγματος της γείτονος σε μακεδονικό έθνος ή λαό;» ρώτησε εκ νέου ο πρωθυπουργός και έδωσε την απάντηση: «Όχι».

Όπως επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας, ο πρώην πρωθυπουργός όταν διαπραγματεύθηκε το Πακέτο Πινέιρο, κατέθεσε συνταγματικές αλλαγές που είχαν να κάνουν αποκλειστικά με τη μη διεκδίκηση μειονότητας από τη γείτονα και εξάλειψη των επεκτατικών της αναφορών.

«Καμία αναφορά δεν είχαν σε αλλαγή των λεκτικού του Συντάγματος σε σχέση με μακεδονικό λαό ή έθνος» τόνισε και κατέθεσε τα σχετικά διαβαθμισμένα έγγραφα, τα οποία διευκρίνισε ότι είναι προς χρήση μόνο των πολιτικών αρχηγών.

Εθνική Δανίας: Οι διεθνείς αρνήθηκαν αύξηση μισθού για να έχει η ομάδα γυναικών ίση αμοιβή

ΔΑΝΙΑ

Εθνική Δανίας: Οι διεθνείς αρνήθηκαν αύξηση μισθού για να έχει η ομάδα γυναικών ίση αμοιβή

Την ώρα που στην Ελλάδα ορισμένοι δηλώνουν ότι ο ανδρισμός είναι να χτυπάς μια γυναίκα…