Πυρά Τσίπρα για το προσφυγικό: Αποκλείουν παιδιά από τα σχολεία και καταργούν το ΑΜΚΑ

Τις πρόσφατες εξελίξεις με την αστυνομική εισβολή και την εκκένωση του 5ου Λυκείου στα Εξάρχεια από τους πρόσφυγες που έμεναν εκεί, σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

prosfyges1 0

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την εκκένωση και το μετέπειτα χτίσιμο της κατάληψης του 5ου Λυκείου στα Εξάρχεια, όπου, ως επί τω πλείστον, έμεναν οικογένειες και μικρά παιδιά.

«Συγχαρητήρια στην «προοδευτική» κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα που εκκενώνει τα κτίρια, αποκλείει παιδιά από τα σχολεία και καταργεί το ΑΜΚΑ από τα προσφυγόπουλα, μπορούμε επιτέλους να κοιμόμαστε ασφαλείς...», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τώρα που η κυβέρνηση εκκενώνει τα κτίρια, αποκλείει παιδιά από τα σχολεία και καταργεί το ΑΜΚΑ από τα προσφυγόπουλα, μπορούμε επιτέλους να κοιμόμαστε ασφαλείς…» σχολιάζει ο ίδιος αναφορόμενος σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο δύο σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων από σχολεία της Αθήνας καταγγέλλουν την απομάκρυνση των προσφυγόπουλων από τα σχολεία τους, «χωρίς καμία ειδοποίηση, χωρίς καν να τους εξασφαλίζεται η εγγραφή και η μεταφορά τους σε άλλα σχολικά περιβάλλοντα».