Newsroom

Newsroom

Eπίθεση Τραμπ στην συντονίστρια στη μάχη εναντίον του Covid-19

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε σήμερα κατά της συντονίστριάς του στη μάχη εναντίον της Covid-19, της γιατρού Ντέμπορα Μπερξ, την οποία κατηγορεί ότι υπέκυψε στην πίεση των αντιπολιτευόμενων Δημοκρατικών και εμφανίζεται υπερβολικά απαισιόδοξη για την εξέλιξη της πανδημίας.

τραμπ3 1

Η Μπερξ δήλωσε χθες στο ενημερωτικό δίκτυο CNN ότι οι ΗΠΑ έχουν εισέλθει σε μια «νέα φάση» της υγειονομικής κρίσης κι ότι οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών της χώρας δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο.

«Η Ντέμπορα τσίμπησε και μας επιτέθηκε. Αξιοθρήνητο!», έγραψε στο Twitter o Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος θεωρεί πως η γιατρός, που είναι επιφορτισμένη με τον συντονισμό της απάντησης του Λευκού Οίκου μπροστά στην πανδημία, υιοθέτησε τον ανησυχητικό αυτό τόνο, αφού δέχθηκε επίθεση από την επικεφαλής των Δημοκρατικών Νάνσι Πελόζι.

«Ο πρόεδρος διασπείρει την παραπληροφόρηση για τον ιό και εκείνη (η δρ. Μπερξ) είναι το φερέφωνό του», είχε καταγγείλει στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Λευκός Οίκος είχε αρχικά σπεύσει να υπερασπιστεί την επιστήμονα.

«Είναι εξαιρετικά ανεύθυνο εκ μέρους της Πελόζι να επιτίθεται συνεχώς εναντίον της δρ. Μπερξ και να ενσταλάζει τη δυσπιστία του κοινού προς το πρόσωπό της», είχε γράψει σε tweet η Αλίσα Φάραχ, η διευθύντρια επικοινωνίας της αμερικανικής προεδρίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε διαφορετικό τόνο σήμερα.

«Η Νάνσι Πελόζι, η τρελή, είπε απαίσια πράγματα για τη δρ. Ντέμπορα Μπερξ και καταφερόταν εναντίον της, διότι ήταν πολύ αισιόδοξη για την εξαιρετική δουλειά που κάνουμε στη μάχη εναντίον του κινεζικού ιού (…). Προκειμένου να απαντήσει στη Νάνσι, η Ντέμπορα τσίμπησε και μας επιτέθηκε. Αξιοθρήνητο!».

 
 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…