Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβέρνηση: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα της κοινωνίας

Το «απόλυτο επιτελικό μπάχαλο» καταγγέλλουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της οπαδικής βίας με αφορμή και τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στον Ρέντη.

φλωριδης

Για «απόλυτο επιτελικό μπάχαλο» κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της οπαδικής βίας. Υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση που ήρθε στη εξουσία ομνύοντας στο δόγμα τάξη και ασφάλεια, έχει προκαλέσει την απόλυτη ανασφάλεια σε όλη τη ελληνική κοινωνία».

Ειδικότερα κομματικές πηγές αναφέρουν ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ομολόγησε ευθέως όχι μόνο την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στο ζήτημα της οπαδικής βίας, αλλά και την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση του ζητήματος», προσθέτοντας ότι «η δημόσια παραδοχή του ότι η κυβέρνηση νομοθετούσε αλλά δεν εφάρμοζε τον νόμο γιατί δεν συνεργάζονταν οι ιδιοκτήτες, αποτελεί μνημείο κυβερνητικής ανευθυνότητας, σαφή ένδειξη κυβερνητικής ομηρείας, έλλειψης σθένους και εν τέλει κυβερνητικής ανυπαρξίας». Τονίζουν ότι «το ερώτημα ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο επανέρχεται στο προσκήνιο με τον πλέον δραματικό τρόπο» και σχολιάζουν: «Πάντως, απ’ ότι φαίνεται όχι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Οι πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως «την ίδια στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου, τη μία μέρα ανακοινώνει ότι έχει κατονομαστεί το πρόσωπο που διέταξε τη επίθεση στους αστυνομικούς και την άλλη μέρα (αφού τον αδειάζει το ίδιο το υπουργείο του) το ανασκευάζει, δηλώνοντας ότι ο 18χρονος συλληφθείς δεν τον κατονόμασε, αλλά έχει περιγράψει την παρουσία του».

Κατόπιν αυτών οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζουν ότι «πρόκειται για το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο». Αναφέρουν ότι «μια κυβέρνηση που ήρθε στη εξουσία ομνύοντας στο δόγμα τάξη και ασφάλεια, έχει προκαλέσει την απόλυτη ανασφάλεια σε όλη τη ελληνική κοινωνία» και πως «οι πολίτες βιώνουν διαρκώς φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας και η κυβέρνηση παρατηρεί τις εξελίξεις απαθής και άβουλη». «Συσκέψεις επί συσκέψεων, επικοινωνιακές ανακοινώσεις μέτρων που δεν εφαρμόζονται ποτέ, αδυναμία συνεννόησης και συντονισμού του κρατικού μηχανισμού, ομολογία απουσίας οποιασδήποτε βούλησης για σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα», σχολιάζουν.

«Η ανασφάλεια όμως», αναφέρουν οι κομματικές πηγές, «δεν αφορά μόνο τα φαινόμενα βίας -οπαδικής ή μη- αλλά στο σύνολο της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας». Υποστηρίζουν πως ο προϋπολογισμός που συζητείται στη Βουλή, «δικαίως χαρακτηρίζεται ως προϋπολογισμός ακρίβειας και υψηλής φορολογίας: Οριζόντια και άδικα χαράτσια στους ελεύθερους επαγγελματίες, καμία απάντηση στην κρίση ακρίβειας, στην κρίση χρέους, στη στεγαστική και κλιματική κρίση».

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα της κοινωνίας», ενώ υπογραμμίζουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει καθημερινά τη μάχη στη Βουλή και την κοινωνία για την ανάσχεση των καταστροφικών επιλογών τής κυβέρνησης. Με σκληρή αντιπολίτευση αλλά και με τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις, για τα μεγάλα προβλήματα της εποχής».

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

troxaio me egataleipsi

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες…

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

pregnant g076b366fe 1920 768

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει της μη μισθωτές εργαζόμενες μητέρες ως δεύτερης κατηγορίας, φθηνές, αναλώσιμες και χωρίς…

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος