Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη από το φιλοσαμαρικό antinews

Νέο χτύπημα...  από το σαμαρικό antinews για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο αφορά τα σκάνδαλα της Novartis,Siemens, σφάζει με το γάντι ...  τον  πρόεδρο της ΝΔ για  το μεταναστευτικό, τους διορισμούς ''γαλάζιων στελεχών, ενώ μάλιστα προχωρά σε μία αποκάλυψη που έγινε στο συνέδριο του ΕΛΚ και αφορούσε στη Βόρεια Μακεδονία.  Από τα πυρά του antinews δεν ξέφυγαν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και ο  Μιχάλης Χρυσοχοϊδης .

mitsotakis synodos koryfis

Αρχικά το antinews ξεκινάει με την αποκάλυψη, που έγινε  στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο Ζάγκρεμπ, που ως γνωστόν, μετέχει  η Νέα Δημοκρατία και  παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός .Όπως αναφέρεται στο άρθρο με τίτλο: ”Πρόκληση: «Μακεδονία» νέτο – σκέτο το όνομα των Σκοπίων στο συνέδριο του ΕΛΚ”  που έχει κατακλύσει την ιστοσελίδα antinews, στο συνέδριο το οποίο ανέδειξε πρόεδρο του ΕΛΚ τον μέχρι πρότινος επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Πολωνό, Ντόναλντ Τούσκ, ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου δεξιού κόμματος VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μιτσκόσκι Χ. Μιτσκόσκι,  ανέφερε την Βόρεια Μακεδονία, ως Μακεδονία νέτα σκέτα!

Συγκεκριμένα, το  antinews που επικαλείται ως επίσημη πηγή της είδησης το Euronews, στο συνέδριο του ΕΛΚ, ο Χ. Μιτσκόσκι, αναφερόμενος στο πρόβλημα της διαφθοράς και σημειώνοντας ότι αυτό πιθανώς είναι το μεγαλύτερο ζήτημα των πρώην κομμουνιστικών χωρών, είπε ότι “η Μακεδονία ήταν μέρος της πρώην Γιουγκοσλαβίας κι εκείνη η περίοδος μετάβασης δεν είναι τόσο γρήγορη, και γι’ αυτό πρέπει να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις”.

Σχολιάζοντας την είδηση ο αρθρογράφος του antinews αναφέρει: ”Ελπίζουμε κάποιο μέλος της αντιπροσωπείας της ΝΔ να ήταν εντός της αιθούσης, όταν ο Μιτσκόσκι πέταξε αυτό το “μαργαριτάρι”, και είμαστε πράγματι πολύ περίεργοι να ακούσουμε εάν διαμαρτυρήθηκαν ή όχι στο προεδρείο του Συνεδρίου. Πολύ περισσότερο, εάν ο επικεφαλής του VMRO ανακάλεσε. Επιβεβλημένο, άλλωστε, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να τραβούν το αυτί του Χ. Μιτσκόσκι , ο οποίος, αν και στον ίδιο ευρωπαϊκό κομματικό σχηματισμό με τη ΝΔ, δεν τηρεί ούτε καν τα στοιχειώδη προσχήματα και προβαίνει σε προκλητικές, ακραίες εθνικιστικές κορώνες.’‘, αναφέρει αρχικά και συνεχίζει να εξαπολύει τα πυρά του κατά της ηγεσίας της ΝΔ

”Άκρως ενδιαφέρον είναι επίσης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Euronews, ότι σημαντικό μέρος των μετεχόντων στο Συνέδριο επικέντρωσε την προσοχή του στο θέμα της προενταξιακής διαδικασίας των Σκοπίων και της Αλβανίας στην ΕΕ. Κατά το Euronews, μάλιστα, μια από βασικές αποστολές του Ν.Τούσκ είναι να επαναφέρει το ζήτημα της διεύρυνσης στο προσκήνιο. Πολύ περισσότερο, στο συνέδριο του ΕΛΚ εγκρίθηκε ένα έκτακτο ψήφισμα που καλεί την ΕΕ να ξαναρχίσει το συντομότερο δυνατό συνομιλίες με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Άραγε, η Νέα Δημοκρατία τι θέση κράτησε επί τούτου, και τι όρους έθεσε (αν έβαλε, βέβαια); Επειδή το θέμα της διεύρυνσης σε Σκόπια και Αλβανία αφορά πρωτίστως την Ελλάδα, λόγω του ότι οι χώρες βρίσκονται στην “στενή γειτονιά” της, θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να πληροφορηθεί η ελληνική κοινή γνώμη τη στάση που κράτησαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει το Euronews, η Λίντια Περέϊρα, ευρωβουλευτής του ΕΛΚ από την Πορτογαλία, τόνισε: “Πρέπει να προχωρήσουμε με την διεύρυνση της ΕΕ. Είναι θέμα εμπιστοσύνης. Υποσχεθήκαμε ορισμένα πράγματα σε μερικές χώρες και δεν τα υλοποιήσαμε. Κι αυτό είναι θέμα εμπιστοσύνης. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εμπιστεύεται αυτές τις χώρες και νομίζω ότι αυτή μπορεί να είναι η γέφυρα μεταξύ διαφορετικών απόψεων”.

Χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Α.Γεννηματάς, ανέφερε ότι “στο πλαίσιο της ελληνικής στρατηγικής για τα Δυτικά Βαλκάνια, η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της περιοχής, με στόχο πάντοτε την εμπέδωση της ασφάλειας, την ενίσχυση της σταθερότητας και την προαγωγή της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή. Προϋπόθεση της προώθησης αυτής της πορείας είναι η τήρηση της τεθείσας αιρεσιμότητας”.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι:

-Στις 26 Νοεμβρίου 2019, τα Σκόπια θα επισκεφθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Ν.Δένδιας, μαζί με τον υφυπουργό, αρμόδιο για την οικονομική διπλωματία, Κ.Φραγκογιάννη.

-Προχθές, ο Ν.Δένδιας είχε συνάντηση με τον σκοπιανό ομόλογό του, Ν.Ντιμιτρόφ, στο περιθώριο της υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου, εκτός των άλλων, συζήτησαν για την προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης στα Σκόπια.

-Τον Φεβρουάριο σχεδιάζεται η σύγκληση, στη Θεσσαλονίκη, της τετραμερούς συνάντησης Ελλάδας – Βουλγαρίας – Βόρειας Μακεδονίας – Αλβανίας σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. Να σημειωθεί ότι αυτή τετραμερής που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια με ελληνική πρωτοβουλία, είχε παγώσει από τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία, πάντως, τώρα την επαναφέρει.

Μετά την αποκάλυψη αυτή, πάει περίπατο το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα σεβαστεί την Συμφωνία των Πρεσπών και ότι δεν θα εμποδίσει  την ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας

«Αν ο Τσίπρας ήταν ψεύτης, ο Μητσοτάκης τι είναι;»

To antinews όμως δεν έμεινε σε αυτή την αποκάλυψη και έστρεψε τα πυρά του  κατά των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ «που αναπαράγουν αμάσητη» την «κυβερνητική προπαγάνδα» αναφέροντας:  «Αν ο Τσίπρας ήταν ψεύτης, ο Μητσοτάκης τι είναι;»

Η ιστοσελίδα, αναφερόμενη στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, απαριθμώντας τους μια σειρά από θέματα επικαιρότητας με τα οποία δεν έχουν ασχοληθεί και στέλνοντάς τους το μήνυμα ότι «παραπλανάτε τους αναγνώστες σας και γελοιοποιήστε».

«Υποτίθεται σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα που αναπαράγουν αμάσητη τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, η Ελλάδα επέστρεψε στην κανονικότητα», αναφέρει το άρθρο  και συνεχίζει:

«Η λαίλαπα του ψεύτη Τσίπρα αποτελεί πλέον παρελθόν και ανοίγονται νέοι ορίζοντες για μια περήφανη και ισχυρή Ελλάδα. Μαζί σας αδέρφια, όμως πως γίνεται ο Μητσοτάκης να χτίζει τη νέα Ελλάδα που αναφέρετε εφαρμόζοντας με ελάχιστες διαφορές την πολιτική Τσίπρα για την οποία τον περνούσατε γενεές δεκατέσσερις στολίζοντάς τον με διάφορα κοσμητικά όπως ψεύτης, απατεώνας, προδότης κλπ.; Σε περίπτωση που δεν το έχετε αντιληφθεί παραπλανάτε τους αναγνώστες σας και γελοιοποιήστε. Διότι εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατό ο ένας να είναι πατριώτης κι ο άλλος προδότης, όταν επί της ουσίας πράττουν τα ίδια».

Στη συνέχεια, ο φιλοσαμαρικός ιστότοπος υπογραμμίζει απευθυνόμενος στα ΜΜΕ ότι «δεν γίνεται ο Μητσοτάκης να έχει κάνει κωλοτούμπες σε όλα τα μείζονα ζητήματα και να μην του ασκείτε την παραμικρή κριτική» και εξηγεί:

«Κουβέντα για την συνειδητή επιλογή του να μετατραπεί η Ελλάδα σε χαβούζα ψυχών για να αποφύγει την επιβολή νέων μέτρων από τις Βρυξέλλες.

Κουβέντα για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα όσον αφορά την επονείδιστη Συμφωνία που είχαν στόχο τα ψηφαλάκια.

Κουβέντα για την υποταγή άνευ όρων στους Αμερικανούς και την έλλειψη συγκεκριμένης στρατηγικής ανάσχεσης του επικίνδυνου αναθεωρητισμού του ταραξία απέναντι.

Κουβέντα για την επικοινωνιακή καταστολή του… Κάλαχαν μπας και επισκιαστεί το χάος του μεταναστευτικού.

Κουβέντα για τους διορισμούς κολλητών και ημετέρων μέσω του επιτελικού κράτους που τάχα θα έφερνε την εξυγίανση.

Κουβέντα για τους λόγους που οδηγήθηκε σε φιάσκο το… κυνήγι του σκανδάλου της Siemens προφανώς για να μην δυσαρεστήσετε την αγία οικογένεια καθώς η εμπλοκή της ήταν άμεση (ιδού τα πειστήρια: Ντόρα – Μαρέβα: Οι Μαρίες Αντουανέτες της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα «πλυντήρια» της Siemens, Συζήτηση στη Βουλή για σκάνδαλα: “Αλέξη μου, Κυριάκο μου”, Πως άρχισε η διαπλοκή στην Ελλάδα).

Κουβέντα και για το σκάνδαλο της Novartis που λόγω της αβελτηρίας του Τσίπρα να στήσει μια σκευωρία της προκοπής, την οποία εκμεταλλεύεστε στο έπακρο, θα θαφτεί κι αυτό».

Καταλήγοντας, ο αρθρογράφος επισημαίνει: «Δε νομίζετε ότι ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε γιατί η αξιοπιστία σας έχει πληγεί βάναυσα; Δε λέμε, είναι δύσκολο να χαρακτηρίσετε ψεύτη ή απατεώνα τον Μητσοτάκη όταν αφεντικά σας είναι ολιγάρχες οι οποίοι λόγω της αιμορραγίας που προκαλούν τόσα μέσα που έχουν συγκεντρώσει έχουν απόλυτη ανάγκη την διαφήμιση που ελέγχει το Μαξίμου. Πραγματικά σας λυπόμαστε… Προς άρση του αδιεξόδου ίσως να χρησιμοποιούσατε υποκοριστικά, όπως ψευτάκος, ατιμούλης, πονηρούλης κ.ο.κ. Είναι μια κάποια λύσις… Κουράγιο αδέρφια!!!».

Πηγή: antinews.gr