«Επιστρέφει ο εσμός που έκανε το ΚΕΕΛΠΝΟ αμαρτωλή offshore του κράτους»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης στον Βασίλη Κικίλια, καταγγέλοντας την κυβέρνηση ότι εισάγει διατάξεις που ανοίγουν το δρόμο για προσλήψεις ημέτερων και επιδιώκει «την επιστροφή στον ΕΟΔΥ όλος εκείνος ο «εσμός» που είχε μετατρέψει το ΚΕΕΛΠΝΟ σε αμαρτωλή offshore του κράτους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

NewsRoom 11/10/2019 | 14:23

Επίθεση κατά του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια εξαπέλυσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον Βασίλη Κικίλια ότι εισάγει διατάξεις που ανοίγουν το δρόμο για προσλήψεις ημετέρων και κάλεσε τον Υπουργό να διατηρήσει τις διατάξεις που διασφαλίζουν τη διαφάνεια στις δομές υγείας.

Στη συνέχεια, ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στη διακοπή της διαδικασίας πρόσληψης των 208 ιατρών για τα ΤΕΠ που είχε δρομολογήσει ο ίδιος, λόγω των μεγάλων αναγκών στα νοσοκομεία και μάλιστα με έωλες προφάσεις.

Επίσης, έκανε λόγο για μη αντιμετώπιση του θέματος των 4000 εργαζομένων στην Υγεία από τον ΟΑΕΔ. Όπως ανέφερε «Την βασική αλλαγή που έτρεξε να κάνει η κυβέρνηση στον ΕΟΔΥ (πρ. ΚΕΕΛΠΝΟ), με βάση την οποία ο οργανισμός επανέρχεται σε καθεστώς ΝΠΙΔ, ανοίγοντας τον δρόμο να επιστρέψει στον ΕΟΔΥ όλος εκείνος ο «εσμός» που είχε μετατρέψει το πρ. ΚΕΕΛΠΝΟ σε αμαρτωλή offshore του κράτους. Οι αιτιάσεις περί αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων δεν μπορούν να σταθούν, αφού υπάρχει η εμπειρία του ηλεκτρονικού μητρώου επικουρικών που εφαρμόσαμε εμείς και η οποία εξασφαλίζει διαφάνεια και δικαιοσύνη».

Τις ρυθμίσεις για το ΕΚΕΠΥ, που με τη δημιουργία 3 συντονιστικών κέντρων που εισάγει το νομοσχέδιο κινδυνεύει να επικρατήσει χάος στην ούτως ή άλλως δύσκολη λειτουργία του Κέντρου.