Επίθεση οπαδών της ΑΕΚ σε κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας για το γήπεδο

cover
NewsRoom 20/06/2014 | 22:54

Επίθεση δέχτηκαν απόψε κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας από οπαδούς της ΑΕΚ πριν τη συζήτηση για το ρυθμιστικό σχέδιο.

Το Συντονιστικό Κατοίκων Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας είχε προγραμματίσει τη διεξαγωγή ανοιχτής συζήτησης, στην πλατεία Πατριάρχου, για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο, που περιλαμβάνει το πολύκροτο άρθρο για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Οπαδοί της ΑΕΚ είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο σημείο και λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση επιτέθηκαν στους κατοίκους που έφταναν εκεί για τη συζήτηση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στην "Αυγή", παρά την παρουσία των ΜΑΤ, οι οπαδοί άρχισαν να τους πετούν αβγά και να τους γρονθοκοπούν.

Η επίθεση συνεχίστηκε με πέτρες και μπουκάλια.

Αργότερα, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με λοστούς και στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Στρούγκα», στη λεωφόρο Δεκελείας. Προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο χώρο και στη συνέχεια προσπάθησαν να βάλουν φωτιά.
Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρία άτομα, ενώ υπάρχουν και κάποιοι μικροτραυματισμοί.

Όπως αναφέρεται, μία γυναίκα τραυματίστηκε από πυροσβεστήρα στο κεφάλι και ένας άντρας από πέτρα στο χέρι, ενώ και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος δέχθηκε προπηλακισμούς και απειλές και εντέλει φυγαδεύτηκε από την αστυνομία.

Κάτοικοι της Ν. Φιλαδέλφειας καταγγέλλουν ότι την ευθύνη για τη συγκέντρωση και την κατάληψη της πλατείας από τους οπαδούς φέρει η ίδια η Original.