Newsroom

Newsroom

Επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ

Επίθεση με καλάσνικοφ δέχτηκαν στις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, που βρίσκονται στη λεωφόρο Συγγρού.…

Επίθεση με καλάσνικοφ δέχτηκαν στις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, που βρίσκονται στη λεωφόρο Συγγρού. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο δράστες, που πυροβόλησαν κατά του κτιρίου και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Επί τόπου βρέθηκαν εννέα κάλυκες, ενώ, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, στόχος της επίθεσης ήταν το γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, εντός του οποίου εντοπίστηκε μια σφαίρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άτομα πλησίασαν στην περιοχή και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά των γραφείων. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που έχουν αποκλείσει την περιοχή και διερευνούν το περιστατικό. Στις έρευνες συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική.

Όπως έγινε γνωστό, στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκε ένα καμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο και οι αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο να σχετίζεται με την επίθεση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για νέα κλιμάκωση «στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας» και τόνισε ότι «αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο τη δημοκρατίας μας»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε εκ νέου έκκληση σε όλο τον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του. «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία είναι μια και πρέπει να εξοστρακιστεί από την κοινωνία μας», υπογράμμισε.

Την επίθεση καταδίκασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων πρακτικών τυφλής βίας».

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες από το ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι «σπέρνουν το φόβο και συμβάλλουν στο να εμπεδωθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας».
Επιτέθηκε, ωστόσο, κατά της κυβέρνησης την οποία κατηγόρησε ότι προσπαθεί να αξιοποιήσει τα περιστατικά αυτά, στο πλαίσιο «ενός σχεδιασμού έντασης, διχασμού και στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Τη διερεύνηση όλων αυτών «των άθλιων γεγονότων» ζήτησε ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δ.Καρύδης, τονίζοντας ότι στα θέματα της Δημοκρατίας πρέπει να υπάρχει απόλυτη συμφωνία από όλους.

«Είναι γεγονός ότι ξετυλίγοντας αυτό το κουβάρι των επιθέσεων, από την αρχή και δεν αναφέρομαι στο σημερινό περιστατικό, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ». Ο κ.Καρύδης τόνισε ότι σε τέτοια γεγονότα δε χωρούν μισόλογα και αστερίσκοι.

Την απερίφραστη καταδίκη της ΔΗΜΑΡ για το περιστατικό αυτό εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος. «Πρόκειται για ακραία τρομοκρατική ενέργεια. Ευτυχώς που δεν είχαμε θύματα. Ας ευχηθούμε αυτό το συμβάν να είναι το τελευταίο», τόνισε, εκφράζοντας το φόβο ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις αυτές θα υπάρξουν θύματα.

«Εμείς χωρίς μισόλογα ανοίγουμε μέτωπο με τη βία, όποιο περίμβλημα και αν την περιβάλλει. Η βία είναι φασισμός. Θα πρέπει όλος ο πολιτικός κόσμος να υψώσει τείχος απέναντι στη βία. Σε αυτή τη φάση δεν χωρούν μισόλογα, αστερίσκοι και συμψηφισμοί», πρόσθεσε.

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…