Επίθεση με καυστικό υγρό: Κινδυνεύει να χάσει την όρασή της η 49χρονη – Το «θέατρο» του δράστη στο νοσοκομείο (Video)

«Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση στο μάτι της. Υπάρχει κίνδυνος απώλειας της όρασής της» τόνισε η Ελένη Αλειφέρη, διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας - Ο δράστης ήθελε να παραπλανήσει τους αστυνομικούς. Πήγε στο νοσοκομείο να τη δει - Το χρονικό.

dasha yukhymyuk s4qtCUodkQ4 unsplash

Επίθεση με καυστικό υγρό: Στο χωριό Ανάληψη της Μεσσήνης οι κάτοικοι του ακόμα προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ από το περιστατικό που τις τελευταίες ώρες έχει γίνει γνωστό σε όλο το πανελλήνιο.

Ο δράστης συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, φέρεται να ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε υδροχλωρικό οξύ κατά της 49χρονης .

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είπε στους αστυνομικούς, πως είχαν οικονομικές διαφορές με την πρώην συζυγό του.

Ο συλληφθείς με τη σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη – Πώς έστησε την ενέδρα ο δράστης

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη, αναφέρει:

«Συνελήφθη βραδινές ώρες της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 50χρονος ημεδαπός για τον τραυματισμό με χημικό υγρό 49χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα σε περιοχή της Μεσσήνης.

Όπως προέκυψε, ο 50χρονος πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προσέγγισε την ημεδαπή έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, κατά το χρόνο που αυτή εισερχόταν στην επιχείρηση όπου εργάζεται και της επιτέθηκε αρχικά τοποθετώντας πανί εμποτισμένο με υγρό στο στόμα και τη μύτη της και στη συνέχεια ρίχνοντας στο πρόσωπό της φιάλη με το ίδιο υγρό.

Η 49χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Ο συλληφθείς με τη σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Οι αστυνομικές αρχές σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα eleftheriaonline.gr απέκλεισαν εξαρχής το ενδεχόμενο ληστείας, ή εργασιακών διαφορών με την επιχείρηση και όλα συνέκλιναν σε προσωπικά κίνητρα του δράστη.

Υποβλήθηκε σε επέμβαση η 49χρονη – Τι λέει η διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας

Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν πως η γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου νοσηλεύεται στην Οφθαλμολογική Κλινική, ενώ πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα eleftheriaonline.gr, αναφέρουν ότι μπορεί να έχει πάθει μόνιμη ζημιά στο μάτι της και να μην ανακτήσει την όρασή της.

Στη σοβαρότητα της κλινικής κατάστασης της γυναίκας που έπεσε θύμα επίθεσης με καυστικό υγρό από τον πρώην σύζυγό της στην Καλαμάτα αναφέρθηκε η Ελένη Αλειφέρη, διοικήτρια του τοπικού νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται το θύμα. Πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό έμφυλης βίας, αν όχι για απόπειρα γυναικοκτονίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην χώρα.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό όσον αφορά στην εξέλιξη της υγείας στο δεξί της μάτι. Έχει χημικό έγκαυμα τρίτου – τέταρτου βαθμού. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση στο μάτι της. Υπάρχει κίνδυνος απώλειας της όρασής της» ανέφερε στην ΕΡΤ η Ελένη Αλειφέρη.

«Χρειάζεται εβδομάδες παρακολούθησης προκειμένου να φανεί αν βελτιώνεται ή όχι» προσέθεσε η διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ τόνισε πως η 49χρονη βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση και πως της χορηγείται φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το θύμα, πρόκειται για άτομο με ιδιαίτερη δύναμη ψυχής. «Παρά το σοκ που έχει υποστεί μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι δυνατή και αυτή η δύναμή της θα βοηθήσει στη συνέχεια στη δύσκολη πορεία που έχει μπροστά της» σημείωσε. Πρόσθεσε ακόμη πως όλο το προσωπικό του νοσοκομείου βρίσκεται συγκλονισμένο στο πλευρό της 49χρονης, μητέρας 6 παιδιών. «Πέρα από τη φαρμακευτική στήριξη παρέχουμε και ψυχολογική στήριξη και αν χρειαστεί οτιδήποτε άλλο θα είμαστε κοντά της» συμπλήρωσε η κ. Αλειφέρη.

Ο δράστης ήθελε να παραπλανήσει τους αστυνομικούς

Όχι μόνο έστησε καρτέρι o 50χρονος στην πρώην σύζυγο του και της έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο, αλλά πήγε και στο νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί.

Σκοπός της επίσκεψής του δράστη της επίθεσης με καυστικό υγρό σε βάρος της πρώην γυναίκας του στην Ανάληψη Μεσσήνης, απ’ ότι φαίνεται, ήταν να παραπλανήσει τους αστυνομικούς που από την πρώτη στιγμή τον θεώρησαν βασικό ύποπτο και όχι το ενδιαφέρον του για την πορεία της υγείας του θύματος που κινδυνεύει πλέον να χάσει την όραση της από το ένα μάτι της, όπως αποκαλύπτει το newsit.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…