Επίθεση με βιτριόλι: Αύριο η πολυαναμενόμενη δίκη – Τι δήλωσε η Ιωάννα

Την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση αντιμετωπίζει η κατηγορούμενη – Σχολιάζοντας δύο φωτογραφίες, τις οποίες ανέβασε το θύμα, και οι οποίες δείχνουν τη ζημιά που προκλήθηκε στο πρόσωπο και στο σώμα της, ο δικηγόρος σημείωσε «Βλέποντας τις φωτογραφίες καταλαβαίνουμε ότι σκοπός της ήταν να εξαφανίσει το πρόσωπο της Ιωάννας, να σκοτώσει την Ιωάννα».

EK Dikastirio

Αύριο, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η δίκη για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου στις 20 Μαΐου του 2020 στην Καλλιθέα.

Η ακροαματική διαδικασία θα γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η κατηγορούμενη θα κληθεί ενώπιον του δικαστικού σώματος και θα αναφερθεί σε όλα όσα προκάλεσε στην Ιωάννα. Όσο για την ίδια την Ιωάννα, παρά την μεγάλη ψυχολογική πίεση και την καθημερινή της μάχη για την αποκατάσταση της υγείας της, θέλει να βρίσκεται στη δίκη.

Η κατηγορούμενη πρόκειται να δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και όχι για βαριά σκοπούμενη βλάβη.

Σύμφωνα με έρευνα για την υπόθεση, τα στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν σκοπιμότητα στην αποτρόπαια πράξη της 37χρονης κατηγορούμενης.

«Η πίεση των ημερών είναι μεγάλη. Κάποιοι πολύ δικοί μου άνθρωποι με συμβουλεύουν να σκεφτώ ξανά την παρουσία μου στην εκδίκαση της υπόθεσης και να μην πιέσω τον εαυτό μου, φοβούμενοι ότι δεν θα μπορέσω να το διαχειριστώ» τόνισε σε δήλωσή της  η 34χρονη Ιωάννα στο Mega. «Όμως θέλω να είμαι εκεί. Χωρίς να ντρέπομαι και χωρίς να φοβάμαι. Γιατί τους φόβους μου επιλέγω πάντα να τους αντιμετωπίζω. Ελπίζω η αγκαλιά του κόσμου να μου δώσει το κουράγιο. Και ελπίζω στην παραδειγματική τιμωρία της δράστιδος για να μην βρεθεί ποτέ ξανά άλλος άνθρωπος στη θέση μου», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, έχει δηλώσει πως η Ιωάννα θα παραστεί στο δικαστήριο, εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν θα αντέξει να πάει η κατηγορούμενη. «Η Ιωάννα θα έρθει στο δικαστήριο, είναι δυνατό παιδί, θα αντέξει να δει την κατηγορούμενη. Εγώ φοβάμαι και δεν ξέρω αν η κατηγορούμενη θα αντέξει να έρθει στο δικαστήριο. Όπως δεν πήγε να απολογηθεί και όταν πήγε να απολογηθεί δεν είπε τίποτα, αν ακολουθήσει την ίδια τακτική, μπορεί και να μην έρθει στο δικαστήριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας μιλώντας στον Ant1.

Σχολιάζοντας δύο φωτογραφίες, τις οποίες ανέβασε το θύμα, και οι οποίες δείχνουν τη ζημιά που προκλήθηκε στο πρόσωπο και στο σώμα της, ο δικηγόρος σημείωσε «Βλέποντας τις φωτογραφίες καταλαβαίνουμε ότι σκοπός της ήταν να εξαφανίσει το πρόσωπο της Ιωάννας, να σκοτώσει την Ιωάννα».

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του θύματος, η κατηγορούμενη «αμέσως μετά που της έριξε το καυστικό υγρό και πληροφορήθηκε ότι σώθηκε, άρχισε και έψαχνε πως μπορείς να σκοτώσεις κάποιον με δηλητήριο χωρίς να μπορεί να ανιχνευθεί, αν κάνεις σε κάποιον ένεση με αέρα τι θα συμβεί και πως θα μπορούσε να μπει στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν».

«Τελικά, με τα social media αυτό που συμβαίνει είναι επικίνδυνο, Δεν τολμάει μια κοπέλα ούτε μια φωτογραφία να ανεβάσει και αρχίζει η ζήλια και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Η κατηγορούμενη είχε γίνει σκιά της Ιωάννας μέσα από τα social media», συμπλήρωσε ο Απόστολος Λύτρας.

Όσο πλησιάζει η δίκη «αντιδρά» το σώμα της Ιωάννας

Την ίδια ώρα, η γιατρός της 34χρονης Ιωάννας μίλησε για την πορεία αποκατάστασης της υγείας της μετά την επίθεση.

«Η Ιωάννα θα έχει πάντα και ξέρει ότι θα έχει για πάντα ένα δέρμα διαφορετικό, το ξέρει αυτό από την πρώτη στιγμή, αυτό που προσπαθούμε είναι να έχει κάτι που θα είναι όσο πιο κοντά στο φυσιολογικό», είπε σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 η Μαρία Καλοφώνου, Πλαστικός χειρουργός και Διευθύντρια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

«Αυτήν την στιγμή το πρόσωπο και το σώμα της όλο έχει καλυφθεί με μοσχεύματα, δεν έχει ανοιχτές πληγές. Κινδύνευσε η ζωή της και στην αρχή και αργότερα από πολύ βαριές ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις τις οποίες αντιμετώπισε», εξήγησε.

Παράλληλα, τόνισε ότι «κι η ίδια προσπαθεί πάρα πολύ και αυτό που πραγματικά θέλουμε, επειδή ξέρουμε ότι δεν μπορεί να βγάλει καινούριο δέρμα, είναι να πλησιάσουμε την φυσιολογική εικόνα».

Σε ό,τι αφορά την ψυχολογική της κατάσταση, η κυρία Καλοφώνου ανέφερε «εμείς στην μονάδα εγκαυμάτων δυστυχώς θαύματα δεν κάνουμε. Στο κομμάτι το ψυχολογικό, επειδή έχουμε πολλούς ανθρώπους που έχουν καθολικά εγκαύματα, σας θυμίζω ότι μετά το Μάτι είχαμε 13 ανθρώπους με καθολικά εγκαύματα, έχει η Ιωάννα πολύ καλή στήριξη ψυχολογική, που βοηθάει και εμένα στη δουλειά μου».

Όπως αποκάλυψε η γιατρός με την οποία η Ιωάννα έχει στενή επαφή, «πλησιάζοντας οι ημέρες να αρχίσει η δίκη, βλέπω έναν άνθρωπο που δυσκολεύεται και αυτό έχει αρχίσει να εμφανίζεται και με αντιδράσεις και στο σώμα της Ιωάννας».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…