Newsroom

Newsroom

Επίθεση με βιτριόλι: «Ασέβεια και ύβρις» η απουσία της κατηγορούμενης από το δικαστήριο

Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι της Ιωάννας για τη στάση της 37χρονης

5375481 1

Την απουσία της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι με θύμα την 35χρονη Ιωάννα από τη δίκη που ξεκίνησε χθες στηλίτευσαν οι δικηγόροι του θύματος, κάνοντας λόγο για ασέβεια προς το δικαστήριο, αλλά και προς την ίδια.

Ο Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας στο Mega, ανέφερε: «Η Ιωάννα όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν αποφασισμένη να πάει στη δίκη. Ήθελε να πάει με το κεφάλι ψηλά και να δείξει στην δράστιδα πώς ότι και αν της έκανε δεν θα λυγίσει, δεν θα το βάλει κάτω και θα συνεχίζει να παλεύει».

Για την απουσία της κατηγορούμενης, ανέφερε: «Η δράστρια δεν το όφειλε μόνο στο θύμα της επιθέσεως, αλλά και στην δικαιοσύνη να είναι παρούσα. Ασέβεια και ύβρις η απόφαση της κατηγορουμένης να μην είναι στη δίκη». Πρόσθεσε ότι η Ιωάννα οργίστηκε «ανθρώπινα και δικαιολογημένα» όταν έμαθε ότι η δράστιδα δεν θα παραβρεθεί, και τόνισε: «Η Ιωάννα θα είναι σε κάθε δίκη και θα περιμένει την κατηγορουμένη. Κάθε φορά θα είναι εκεί και θα την περιμένει. Εάν η κατηγορουμένη περιμένει να καταθέσει η Ιωάννα και μετά το πεδίο θα είναι ελεύθερο για αυτή, θα την βρίσκει μπροστά της σε κάθε συνεδρίαση».

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι χθες ήταν η πρώτη μέρα του δικαστηρίου που ήταν διαδικαστική και πως το βασικό ήταν πως ο εισαγγελέας της έδρας διάβασε το κατηγορητήριο και ότι θα ρωτούσε την κατηγορουμένη τι έχει να πει. Όπως σχολίασε, η κατηγορουμένη επέδειξε ασέβεια προς το δικαστήριο, την Ιωάννα και προς την κοινωνία. Εκτίμησε, μάλιστα, πως ούτε στις 30 Σεπτεμβρίου θα παραβρεθεί η δράστιδα στο δικαστήριο.

Ο κ. Λύτρας σχολίασε και το γεγονός πως οι ένορκοι είναι κυρίως άντρες, υπογραμμίζοντας πως αν έγινε η επιλογή των ενόρκων με βάση το φύλο, αυτά είναι παλιομοδίτικα πράγματα και ένα γεγονός που προσβάλει πρωτίστως τις γυναίκες, και εξήγησε πως έχει δικαίωμα η υπεράσπιση και ο εισαγγελέας να ζητήσει εξαίρεση ενόρκων – και συγκεκριμένα τριών ενόρκων και δύο αντίστοιχα.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…