Newsroom

Newsroom

Επίθεση με βιτριόλι: Απούσα από το δικαστήριο η 37χρονη κατηγορούμενη

Τι αναφέρει σε γραπτή της δήλωση - Τι είπε ο δικηγόρος της 37χρονης στο θύμα της επίθεσης

5375481

Συνοδευόμενη από τους συνηγόρους της προσήλθε, λίγο πριν τις 9 το πρωί, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η Ιωάννα Παλιοσπύρου, για να παραστεί στη δίκη της γυναίκας που της επιτέθηκε με μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού τον Μάιο του 2020.

Αν και το θύμα της υπόθεσης θέλησε, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που έχει, να βρεθεί απέναντι στην κατηγορούμενη αυτή δεν βρέθηκε τελικά στο δικαστήριο.

Η 37χρονη δράστιδα της άγριας επίθεσης δεν εκδήλωσε επιθυμία να μεταχθεί στο δικαστήριο, ώστε να είναι παρούσα στην δίκη της, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Θα παραβρεθώ στη συνέχεια της διαδικασίας», ανέφερε η κατηγορούμενη, σε γραπτή δήλωση που προσκόμισε στο δικαστήριο ο συνήγορός της, κάνοντας γνωστή την πρόθεσή της να παρευρεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο στη δικαστική αίθουσα.

Με την είσοδο της Ιωάννας στο προαύλιο του Κακουργιοδικείου αρκετοί που βρισκόταν στον χώρο της φώναζαν «μπράβο» προσπαθώντας να την εμψυχώσουν.

Η παθούσα φορούσε καπέλο και μάσκα και περπατούσε αργά, έχοντας δίπλα της τους συνηγόρους της Απόστολο Λύτρα και Νίκο Αλεξανδρή και την μητέρα της, δείχνοντας να μην ενοχλείται από την έντονη παρουσία των μέσων ενημέρωσης έξω από το κτίριο.

Εντός της δικαστικής αίθουσας την πλησίασε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος της εξέφρασε τη συμπόνια του. Της είπε ακόμη να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αφού θα κάνει απλώς τη δουλειά του. 

Ο κ. Κεχαγιόγλου δήλωσε πως η εντολέας του ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας σε ευμενεστερο ποινικό χαρακτηρισμό. «Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης», ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…