Επίθεση Λιάγκα σε Ακρίτα για την κηδεία του τέως Βασιλιά: «Δεν είναι ώρα για μικροπολιτική» (video)

Διαφώνησε με την κριτική που έκανε για τη σκουρόχρωμη σημαία με την Ακρίτα ο Γιώργος Λιάγκας

My project 1 26

Την ανάρτηση που έκανε η Έλενα Ακρίτα για το χρώμα τη σημαίας με την οποία είχε καλυφθεί το φέρετρο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σχολίασε ο Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό.

Αρχικά, υπενθυμίζεται ότι η σκούρα απόχρωση της ελληνικής σημαίας είχε υιοθετηθεί ως επίσημη σημαία της Ελλάδας κατά την τελευταία περίοδο της δικτατορίας των Συνταγματαρχών. Συγκεκριμένα, η σκούρα ελληνική ναυτική σημαία ήταν η επίσημη σημαία του κράτους από το 1970 έως το 1975.

Screenshot 2023 01 16 135104 760x217 1

Η Έλενα Ακρίτα σχολίασε το παραπάνω γεγονός, γράφοντας ότι: «Αυτή η σημαία πάνω στο φέρετρο του εκπτωτου έχει καταργηθεί εδώ και 44 χρόνια, πείτε κάποιος στα παιδιά του. Μέχρι και το χρώμα το σκούρο μπλε είναι το ‘παλιό’ από τη δεκαετία του ‘70. Τόσο πολύ αγαπάνε την Ελλάδα που ούτε το εθνικό της σύμβολο δεν ξέρουνε. Η σημαία μας είναι στη δεξιά φωτογραφία. Διεθνώς ρεζίλι για έναν ακόμα λόγο».

Ο Γιώργος Λιάγκας φάνηκε να διαφωνεί με το σχόλιο της Ακρίτα και δήλωσε ξεκάθαρα στην εκπομπή ότι: «Εγώ διαφωνώ πλήρως με την ανάρτηση της Ακρίτα. Εγώ είμαι εναντίον της βασιλείας έτσι κι αλλιώς, ωστόσο θεωρώ ότι αυτές τις ώρες που μία οικογένεια χάνει τον πατριάρχη της δεν χωράει κυρία Ακρίτα μου, με όλη την αγάπη και τον σεβασμό, μικροπολιτική.

Πολύ ωραία καλά κάνετε και υπερασπίζετε τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά, κι εμείς κάπου ανήκουμε, ψηφίζουμε, δεν ψηφίζουμε, εγώ δεν ανήκω πουθενά, ωστόσο τώρα, τέτοιες ώρες ότι γίναμε διεθνώς ρεζίλι επειδή η σημαία ήταν μπλε και όχι γαλάζια, πιστέψτε με αυτό είναι για εσωτερική κατανάλωση. Οι ξένοι δεν ξέρουν πόσο μπλε και πόσο γαλάζια είναι η σημαία μας και δεν κατάλαβε κανένας, τελοσπάντων, ότι η σημαία ήταν πιο μπλε και όχι γαλάζια όπως συνήθως βλέπουμε τις ελληνικές σημαίες.»