Επίθεση Κρέτσου στον «Φιλελεύθερο» για τα παραπλανητικά δημοσιεύματά του

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, απάντησε στα παραπλανητικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»

Κρέτσος final

«Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα αποσκοπούν να γυρίσουμε πίσω στο καθεστώς αδιαφάνειας και ασυδοσίας για να επικρατήσουν οι επιτήδειοι και κυρίως να καταργηθεί το 70/30 στον περιφερειακό τύπο που περνά δύσκολες μέρες» είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αναφερόμενος σε αλλεπάλληλα παραπλανητικά δημοσιεύματά του σχετικά με τη διαφημιστική δαπάνη.

Ο Λευτέρης Κρέτσος, αναφέρει στη δήλωσή του:

«Τα συνεχιζόμενα παραπλανητικά δημοσιεύματα του Φιλελεύθερου αποκαλύπτουν πλέον ανομολόγητους στόχους. Θα το ξαναπούμε για τελευταία φορά.

«Και ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω».

Η υποχρέωση των φορέων και των οργανισμών του Δημοσίου να καταθέσουν τα επικοινωνιακά τους προγράμματα που δύναται να εμπεριέχουν και διαφημιστική δαπάνη κατ’ έτος, προκύπτει από τον νόμο 2328/95 (νόμος Βενιζέλου). Δυστυχώς όμως ο συγκεκριμένος νόμος δεν τηρήθηκε απ’ όλους, αλλά κατά το δοκούν. Έλεγχος δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαφάνεια, κυρώσεις, προσβασιμότητα του πολίτη στην πληροφορία και κυρίως καταστρατήγηση του ποσοστού της διαφημιστικής δαπάνης, το 70/30 στον περιφερειακό τύπο.

Το πάρτι συνεχίζονταν και οι ημέτεροι απολάμβαναν τα λύτρα της ανομίας. Με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ.) 5020/2015 μπήκε επιτέλους τάξη και η εφαρμογή του νόμου, με κυρώσεις στους φορείς που δεν εφάρμοζαν την προβλεπόμενη τήρηση του ποσοστού συμμετοχής στα περιφερειακά ΜΜΕ (ν. 4487/2017). Το αποτέλεσμα είναι θετικό αφού οι φορείς που καταβάλουν προϋπολογιστικά και απολογιστικά τα προγράμματα τους έχουν αυξηθεί κατά 70%.

Συνεπώς ο στόχος απεκαλύφθη. Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα αποσκοπούν να γυρίσουμε πίσω στο καθεστώς αδιαφάνειας και ασυδοσίας για να επικρατήσουν οι επιτήδειοι και κυρίως να καταργηθεί το 70/30 στον περιφερειακό τύπο που περνά δύσκολες μέρες.

Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών και κυρίως των εργαζομένων στα μέσα της Περιφέρειας».