Επίθεση ισλαμιστών με 60 νεκρούς στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν, με ταυτόχρονες σοβαρές υλικές ζημιές σε κρατικά κτήρια όταν μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν…

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν, με ταυτόχρονες σοβαρές υλικές ζημιές σε κρατικά κτήρια όταν μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν στην πόλη Μπάμα, στη βορειοανατολική Νιγηρία, ανακοίνωσε η νιγηριανή αστυνομία.
«Καταμετρήσαμε τους νεκρούς και ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 60 νεκρούς, όμως ο απολογισμός μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος», δήλωσε ο Λάουαλ Τάνκο, ο διοικητής της αστυνομίας της πολιτείας μετά την επίθεση της Τετάρτης.

Οι βομβαρδισμοί στους οποίους προχώρησε ο νιγηριανός στρατός σε αντίποινα προκάλεσαν «τεράστιες» απώλειες στις τάξεις των ανταρτών, πρόσθεσε.
Η Μπάμα, πόλη με περίπου 300.000 κατοίκους, βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα από το Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο, ιστορικού προπυργίου της Μπόκο Χαράμ.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, οι δράστες μπήκαν στην πόλη την Τετάρτη τα ξημερώματα με φορτηγάκια στα οποία είχαν τοποθετήσει βαρέα όπλα, έβαλαν φωτιά παντού και πέταξαν εκρηκτικά σε πολλά κτήρια, γεγονός που προκάλεσε τη φυγή των πολιτών στη ζούγκλα.

Καρδίτσα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Καρδίτσα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Αγρότες, έμποροι, επαγγελματίες, πολίτες της Καρδίτσας που επλήγησαν από τα πρωτοφανή μέτωπα κακοκαιρίας Daniel και…