Επίθεση φιλορώσων αυτονομιστών σε στρατιωτική μονάδα στο Ντονέτσκ

Επίθεση εξαπέλυσαν απόψε φιλορώσοι αυτονομιστές στο στρατόπεδο μιας στρατιωτικής μονάδας στο Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά κρατουμένων. Σύμφωνα με έναν…

oykrania 10 1

Επίθεση εξαπέλυσαν απόψε φιλορώσοι αυτονομιστές στο στρατόπεδο μιας στρατιωτικής μονάδας στο Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά κρατουμένων.

Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον 200 ένοπλοι έδωσαν τελεσίγραφο σε αυτήν τη μονάδα της ουκρανικής Εθνοφρουράς, καλώντας τους στρατιώτες να παραδοθούν και να καταθέσουν τα όπλα. Όταν εκείνοι αρνήθηκαν, άρχισαν να πυροβολούν, παρά την εκεχειρία που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών και η οποία λήγει το βράδυ της Παρασκευής.

Μπροστά από το στρατόπεδο είχε τοποθετηθεί ένα τεθωρακισμένο όχημα των αυτονομιστών, καλυμμένο με τη ρωσική σημαία.

Ένας κάτοικος της περιοχής, που είπε ότι στηρίζει τους αποσχιστές και ότι ο γιος του βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο, ανέφερε ότι περίπου «200 με 300 άνδρες» βρίσκονται μέσα στη μονάδα αυτή, στο κέντρο του Ντονέτσκ. Γύρω από το στρατόπεδο υπάρχουν πολλά σπίτια και καφενεία.

Οι αντάρτες έδωσαν τελεσίγραφο στους στρατιώτες κι εκείνοι δεν ήθελαν να παραδοθούν, με αποτέλεσμα οι αντάρτες να αρχίσουν να πυροβολούν, σύμφωνα με όσα δήλωσε. Οι μαχητές της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ άρχισαν να πυροβολούν είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Η ουκρανική Εθνοφρουρά επιβεβαίωσε την επίθεση, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι οι ένοπλοι απωθήθηκαν και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των αποσχιστών.

Σημειώνεται ότι η κατάπαυση πυρός που κήρυξε το Κίεβο και έγινε αποδεκτή από τους αντάρτες λήγει στις 22:00 της Παρασκευής (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Η Δύση και η Ρωσία έχουν καλέσει την κυβέρνηση του Κιέβου να παρατείνει τη διάρκειά της.

Λαμία: Ολοκληρωτική καταστροφή στο εργοστάσιο που συνδέεται με τα γεύματα που δηλητηρίασαν μαθητές (video)

λαμια φωτια εργοστασιο

Λαμία: Ολοκληρωτική καταστροφή στο εργοστάσιο που συνδέεται με τα γεύματα που δηλητηρίασαν μαθητές (video)

Στις φλόγες παραδόθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γιαννίτσης» στην ΒΙΠΕ Λαμίας.