Newsroom

Newsroom

Επίθεση ακροδεξιών τρολ σε δημοσιογράφο και ιστοσελίδα επειδή είπαν πως… «Οι ζωές των Ρομά μετράνε»

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους μας, αναδημοσιεύουμε ολόκληρο το άρθρο. 

pena

Με χυδαίες σεξιστικές επιθέσεις και ευχές για… «καρκίνο» επιτέθηκαν τα γνωστά ακροδεξιά τρολ στην ιστοσελίδα athensfinest.com, με αφορμή κείμενο της δημοσιογράφου Χριστίνας Μαργιώτη για τον θάνατο της 8χρονης Όλγας στην είσοδο εργοστασίου στο Κερατσίνι.

Το άρθρο φαίνεται πως προκάλεσε έξαρση μίσους στα ακροδεξιά τρολς λόγω της φράσης «Οι ζωές των Ρομά μετράνε», η οποία αποτελούσε και τον τίτλο του κειμένου.

Σύμφωνα με ανάρτηση της κ. Μαργιώτη, οι διαδικτυακές επιθέσεις ήταν δεκάδες και στοχοποίησαν τόσο την ίδια που υπέγραφε το άρθρο, αλλά και την ιστοσελίδα συνολικά, με αποτέλεσμα το άρθρο να αποσυρθεί για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ στη συνέχεια δημοσιεύτηκε εκ νέου.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους μας, αναδημοσιεύουμε ολόκληρο το άρθρο που προκάλεσε οργή στις μισαλλόδοξες ορδές του διαδικτύου. 

Ολόκληρο το κείμενο της Χριστίνας Μαργιώτη, όπως δημοσιεύτηκε στο athensfinest.com, έχει ως εξής:

Η Όλγα, ο Νίκος, ο Βαλάντης: Oι ζωές των Ρομά μετράνε

Εκεί που η οδός Φραντζή συναντά την Ηλία Ηλιού αράζει ο Βαλάντης. Είναι δεν είναι 10 χρονών. Πουλά χαρτομάντηλα και καθαρίζει παρμπρίζ. Τσιγγανάκι. Το νερό στο οποίο βουτά τα πατσαβούρια του είναι απείρως καθαρότερο από την εθνική μας συνείδηση. Ο Βαλάντης περνά κάθε του μέρα πλησιάζοντας καθαρόαιμους Έλληνες ζητώντας να τους πλύνει τα τζάμια των αυτοκινήτων τους. Οι περισσότεροι τον αποφεύγουν, άλλοι τον αγνοούν, άλλοι τον σιχαίνονται κι άλλοι τον αποπαίρνουν εκστομίζοντας βρισιές που μαρτυρούν κάθε άλλο από την πολιτισμική ανωτερότητα που βαυκαλίζονται πως τους χαρακτηρίζει. Όταν πιάσει να βραδιάζει ο Βαλάντης επιστρέφει από το «πολιτισμένο» αθηναϊκό κέντρο στα λημέρια του, στην Αγία Βαρβάρα.

Ήταν τέλη Οκτώβρη, ξημέρωμα Σαββάτου, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πυροβόλησαν επανειλημμένως το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης,. Τα αστυνομικά πιστόλια ξέρασαν 36 σφαίρες εκείνο το βράδυ, μεταφράζοντας το δόγμα νόμος και τάξη στο άψυχο κορμί του Νίκου. Όταν οι γονείς του αδικοχαμένου νέου ζήτησαν να τον θάψουν στο νεκροταφείο του Ασπρόπυργου, ο πολύ κύριος Νίκος Μελετίου (δήμαρχος) τους το αρνήθηκε, φανερώνοντας για άλλη μια φορά το ανθρώπινο πρόσωπο της πόλης.

Πριν από λίγες μέρες το κορμάκι ενός οκτάχρονου κοριτσιού, βρέθηκε στην είσοδο του εργοστασίου της Α*******, στο Κερατσίνι. Περαστικοί το προσπερνούσαν αδιάφοροι, ορισμένοι το κλωτσούσαν για να δούνε αν σαλεύει. Όταν αντιλήφθηκαν πως είχε πλέον εκπνεύσει, «Δεν έγινε κάτι» σκέφτηκαν. Άλλη μια Ρομά είχε πεθάνει. Αν αναρωτιέστε ποιος εγκατέλειψε την μικρή Όλγα στην είσοδο του εργοστασίου : είμασταν όλοι εμείς.

Τα σώματα των Ρομά υπόκεινται καθημερινά σε δεκάδες μορφές βίας: απ’ τα μπνινελίκια που ακούει ο Βαλάντης, στις σφαίρες που δέχτηκε ο Νίκος, ως την αδιάφορη κλοτσιά που δέχτηκε το άψυχο κορμάκι της 8χρονης Όλγας. Η παρουσία της φτωχοποιημένης ομάδας συχνά θεωρείται ότι απειλεί τον πλούτο και την υγεία των υπόλοιπων μελών της ελληνικής κοινωνίας. Οι Ρομά ζούνε δίπλα μας, όχι μαζί μας. Ζουν στο περιθώριο των πόλεων, όχι εντός τους. Σε ένα κατώφλι, στην πόρτα της εισόδου της κοινωνίας μας, και αυτή η πόρτα κλείνει πάντοτε με βία. Τσακίζει τα κορμάκια που εγκλωβίζονται στο κατώφλι της, όπως η πόρτα του εργοστασίου της Α******.

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…