Newsroom

Newsroom

Επίθεση Άδωνι σε Δούκα: «Οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ»

Φαίνεται πως δεν πήρε με τον καλύτερο τρόπο την αλλαγή δημάρχου στον δήμο της Αθήνας

FS Adonis

Χαμός έχει ξεσπάσει στον πολιτικό χώρο με αφορμή την απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη να μπει στην πλατεία Εξαρχείων και να αρχίσει να κόβει δέντρα για τον σταθμό του Metro, με τους κατοίκους της περιοχής να ξεσηκώνονται!

Άμεση ήταν η αντίδραση του νέου δημάρχου της Αθήνας, Χάρη Δούκα, ο οποίος με ανάρτηση του ανέφερε ότι δεν πρέπει να κοπεί κανένα δέντρο στην περιοχή, λέγοντας «Άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης. Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους. Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή»

Λίγο αργότερα βέβαια ήρθε και η επίθεση του Άδωνι Γεωργιάδη στον κ. Δούκα, καθώς δεν του άρεσε τα όσα είπε, με αποτέλεσμα να τονίσει ότι οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ.

Πιο αναλυτικά ανέφερε στο Twitter (X): «Ο @h_doukasέκανε αυτή την φαιδρή ανάρτηση σήμερα….πιστεύω ότι δεν είναι μακρυά η εποχή που οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ για την επιλογή τους και εύχομαι να βγω ψεύτης…πάντως το Metro πρέπει να ολοκληρωθεί θα είναι κρίμα να το σταματήσει ο νέος Δήμαρχος».

 

Κάτοικοι απέναντι στα ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Τεταμένο είναι το κλίμα στην πλατεία Εξαρχείων, όπου ξεκίνησε η κοπή δέντρων για τις εργασίες κατασκευής του μετρό.

Από το πρωί συνεργεία βρίσκονται στην πλατεία των Εξαρχείων, προκειμένου να κόψουν τα δέντρα, για τις ανάγκες των εργασιών για το μετρό. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν πολίτες, που διαμαρτύρονται για τις εργασίες,  καθώς συνεργεία της Αττικό Μέτρο μπήκαν στον περιφραγμένο χώρο που έχει επιλεγεί για τη δημιουργία του σταθμού του Μετρό και προχωρούν στην κοπή των 72 δένδρων, του μοναδικού πνεύμονα της περιοχής, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από Δράση, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ οι οποίες έχουν παραταχθεί μπροστά από τις λαμαρίνες και τις φρουρούν τις λαμαρίνες και το συνεργείο που προχωρούν την κοπή των δένδρων. Την ίδια στιγμή οι αστυνομικές δυνάμες προχώρησαν σε ρήψη χημικών  στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους των Εξαρχείων ενώ από πίσω τα συνεργεία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κόβουν ανενόχλητα δέντρα δεκαετιών χωρίς καν να έχουν άδεια.

exarxeia5

exarxeia6

exarxeia7

Αμετανόητος ο Βαρτζόπουλος: «Η έκφρασή μου “η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση” είναι σωστή επιστημονικά»

6184096

Αμετανόητος ο Βαρτζόπουλος: «Η έκφρασή μου “η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση” είναι σωστή επιστημονικά»

Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, επιμένει στις αδιανόητες δηλώσεις του για τις γυναικοκτονίες

Άναψαν τα αίματα» στο κοινοβούλιο της Γεωργίας: Βουλευτής χτύπησε στο κεφάλι συνάδελφό της με ένα μπουκάλι νερό (video)

γεωργια

Άναψαν τα αίματα» στο κοινοβούλιο της Γεωργίας: Βουλευτής χτύπησε στο κεφάλι συνάδελφό της με ένα μπουκάλι νερό (video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο

Καιρός: Άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ποιοι θα ψήσουν με βροχή

5862941

Καιρός: Άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ποιοι θα ψήσουν με βροχή

Ιδιαίτερα άστατος θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και σε κάποιες περιοχές θα χρειαστεί…