Newsroom

Newsroom

Επιθέσεις των Anonymous σε ιστοσελίδες του εξωτερικού

Δεκάδες επιθέσεις σε μεγάλες ιστοσελίδες του εξωτερικού πραγματοποίησαν χθες οι Anonymoys, ενώ παράλληλα διέρρευσαν κωδικοποιημένα στοιχεία χιλιάδων χρηστών της υπηρεσίας…

Δεκάδες επιθέσεις σε μεγάλες ιστοσελίδες του εξωτερικού πραγματοποίησαν χθες οι Anonymoys, ενώ παράλληλα διέρρευσαν κωδικοποιημένα στοιχεία χιλιάδων χρηστών της υπηρεσίας PayPal. Αφορμή στάθηκε η 5η Νοεμβρίου την οποία η ομάδα hacker των Anonymoys χαρακτήρισαν ως παγκόσμια ημέρα διαμαρτυρίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανακοίνωση έγινε από πολλαπλούς λογαριασμούς Twitter των Anonymous, στους οποίους οι Anonymous παρέθεσαν links με τα αντίστοιχα έγγραφα, τα οποία περιείχαν mail, ονόματα και ενδεχομένως τους κωδικούς πρόσβασης χιλιάδων χρηστών από τις βάσεις δεδομένων πληρωμών της υπηρεσίας.

Τα περισσότερα links απενεργοποιήθηκαν αρκετά σύντομα, ενώ ο επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων του PayPal δήλωσε στο Twitter πως η εταιρεία του ερευνά το γεγονός αλλά μέχρι τώρα δεν έχει βρει στοιχεία που να υποδηλώνουν παραβίαση της ασφαλείας των συστημάτων τους.

Να σημειωθεί ότι οι Anonymous είχαν ανακοινώσει πως θα χτυπήσουν την 5η Νοεμβρίου εδώ και αρκετό καιρό, ενώ είχαν στρέψει τα βέλη τους και στο Facebook με αφορμή την απόλυση αρκετών υπαλλήλων της Zynga στα τέλη του προηγούμενου μήνα.