Επιτέλους το παιδί μίλησε μέσω εκπροσώπου!!! Περιμένουμε να ενηλικιωθεί…

Εμείς έχουμε την υπομονή να περιμένουμε την ενηλικίωση του πρωθυπουργού ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί την «αλήθεια» του χωρίς μεσάζοντες και πάτρωνες. 

5240632 0

Μέχρι την ενηλικίωση τα παιδιά εκπροσωπούνται από τους γονείς τους όταν πρόκειται για ζητήματα που τα αφορούν αλλά δεν έχουν την κρίση και την ηλικιακή ωριμότητα να τα αντιμετωπίσουν μόνα τους. Κάπως έτσι φαίνεται ότι επέλεξαν οι πάτρωνες του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιμετωπίσουν τις καταγγελίες για την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων από το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού. Αρχικά μίλησε η ΝΔ, ο “μπαμπάς” του παιδιού κατηγορώντας τον Βαξεβάνη για πόλεμο λάσπης και συκοφαντίες σε βάρος της συζύγου του πρωθυπουργού. Χθες μίλησε το γραφείο τύπου του Μητσοτάκη, η «μαμά», που βρίσκεται πιο κοντά στο παιδί και είπε μεταξύ άλλων:

«Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη έχει δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Βαξεβάνη, ο οποίος έχει πρωτόδικα καταδικαστεί μια φορά για συκοφαντική δυσφήμιση, κατόπιν αγωγής της κυρίας Γκραμπόφσκι. Επίσης, τόσο η ίδια όσο και το Πόθεν Έσχες του Πρωθυπουργού έχουν ερευνηθεί εξονυχιστικά, όσο ελαχίστων Ελλήνων, από όλες τις αρμόδιες αρχές». 

Και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος!! Και ο «μικρός» γρήγορα – γρήγορα στη ζεστή αγκαλιά της αδιαφάνειας και της διαπλοκής για … ύπνο. Θα περιμένουμε την ενηλικίωσή του για να μας απαντήσει στα εξής:

1. Ποιά άλλα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Μαρέβα εκτός από ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο γελάνε ακόμα και οι πέτρες; Γιατί δεν ξαναδίνει ΟΛΑ τα στοιχεία – φαντάσματα στη δημοσιότητα προκειμένου να βουλώσει στόματα;

2. Από ποιες αρμόδιες αρχές έχουν ερευνηθεί εξονυχιστικά (;) τα επίσημα στοιχεία που καταθέτει δημόσια ο Βαξεβάνης αναφορικά με το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη; Ποια είναι τα πορίσματα των αρχών μετά τον έλεγχο; Γιατί δεν τα δημοσιοποιούν;

3. Ποια είναι η πρωτόδικη απόφαση της αγωγής που κατέθεσε στο παρελθόν η Μαρέβα σε βάρος του Βαξεβάνη για τα δημοσιεύματα του Documento που αφορούν στην off shore, στο πόθεν έσχες και στο σπίτι του Βολταίρου; Υπάρχει όντως συκοφαντική δυσφήμηση όπως παπαγαλίζουν το ζεύγος και οι αυλικοί; Γιατί εμείς διαβάζουμε ανάμεσα στα άλλα που αναφέρονται στο διατακτικό της απόφασης ότι ο Βαξεβάνης «ενήργησε καλόπιστα, κατά την ενάσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός του, ως δημοσιογράφου, στο πλαίσιο του δικαιολογημένου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος, της μετάδοσης πληροφοριών δημοσίου ενδιαφέροντος που πηγάζει από το άρθρο 14 παρ. 2 του Συντάγματος, το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ και τους νόμους περί ελευθερίας του τύπου, τηρώντας το καθήκον αλήθειας και έρευνας των ειδήσεων, που πρέπει να διέπει τη λειτουργία των ΜΜΕ».

Διαβάζουμε επίσης στην απόφαση ότι: «Από το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων τα πραγματικά περιστατικά που αποτελούν τον πυρήνα της είδησης είναι αληθινά, ακριβή και αντικειμενικά και απηχούν την πραγματικότητα που γνώριζε μέσω της δημοσιογραφικής έρευνας που είχε πραγματοποιήσει προ της σχετικής δημοσίευσης ο δημοσιογράφος και σε κάθε περίπτωση δεν αμφισβητούνται από την ενάγουσα [κ. Μαρέβα Μητσοτάκη]»!!! 

(Αναλυτικά σχετικά με την πρωτόδικη απόφαση εδώ).

Η κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – εκπροσωπώντας και το «παιδί» του Μαξίμου – μπορεί να προσφύγει στην Δικαιοσύνη ώστε να αντικρούσει με στοιχεία, αν υπάρχουν, τα επίσημα έγγραφα που καταθέτει δημόσια ο Βαξεβάνης. Είναι μια προσφιλής τακτική όσων έχουν λερωμένη τη φωλιά τους ώστε να εμφανίζουν τον εαυτό τους ως δήθεν συκοφαντημένο ενώ παράλληλα να κατηγορούν εκείνους που τους ξεμπροστιάζουν ως υποκινούμενους από τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Και όταν με χρόνους και καιρούς η Δικαιοσύνη αποφανθεί, ποιος χέστηκε για …περσινά ξινά σταφύλια; Έχουν τον τρόπο τους να θάβουν την αλήθεια στο βαθμό που τους το επιτρέπει η ασθενής μνήμη των πολιτών.  

Εμείς έχουμε την υπομονή να περιμένουμε την ενηλικίωση του πρωθυπουργού ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί την «αλήθεια» του χωρίς μεσάζοντες και πάτρωνες. Περιμένουμε να λογοδοτήσει δημόσια ως πρωθυπουργός. Αν φυσικά έχει επίγνωση του αξιώματός του και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτό. Περιμένουμε, ελπίζοντας ότι δε θα υπάρξει μια σύγχρονη Μήδεια που θα του στερήσει τη δυνατότητα να γίνει κανονικός άνθρωπος σε μια κανονική χώρα…

ΥΓ: Είναι θλιβερό να βλέπεις έντιμους και νοήμονες ανθρώπους μιας ιστορικής παράταξης να σκύβουν το κεφάλι επειδή ο επικεφαλής είναι έρμαιο προσωπικών συμφερόντων και φιλοδοξιών, και άθυρμα στα χέρια τυχάρπαστων πολιτικάντηδων. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…