ΚΜ

Κατερίνα Μπρέγιαννη

Επιτέλους, να έρθει η «κανονικότητα»

Τα ιδιωτικά συμφέροντα θα θησαυρίζουν και πάλι, οι εργολάβοι θα επανέλθουν στα νοσοκομεία και θα διώξουν τις μόνιμες καθαρίστριες που λυμαίνονται το δημόσιο κορβανά  

κανονικότητα

Φωνάζουν οι εργοδότες, επιτέλους: «απελευθερώστε το ωράριο» και τους εργαζόμενους από τον καταναγκασμό του πενθήμερου. Ελεύθερα να αποφασίζουν να δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα, από το βράδυ ώς το πρωί, χωρίς σαββατοκύριακο. Ελεύθερα να παράγουν τα φτηνά εργατικά χέρια ευκαιρίες στους επενδυτές για «χρυσές δουλειές».

Φωνάζει και η μεσαία τάξη -που η Ν.Δ. προσδιορίζει στα εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ τον χρόνο- και αντιδρά στην υψηλή φορολόγησή της. Απελευθερώστε την από τους φόρους επιτέλους. Γιατί να πληρώνει για τις κοινωνικές παροχές των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων, των ανασφάλιστων, των μεροκαματιάρηδων;

Κανείς να μην πληρώνει για κανέναν και τότε όλα θα επανέλθουν στην κανονικότητα και πάλι. Στο Δημόσιο θα εργάζονται όσοι πραγματικά το αξίζουν. Ένα όνομα θα αρκεί για να ανοίξει τις πόρτες, αν βέβαια επικαλεστεί μια κάποια συγγένεια με τα γνωστά ονόματα-καριέρας της πολιτικής. Εύκολα, γρήγορα και απλά, χωρίς διαδικασίες και ΑΣΕΠ, θα πιάσει δουλειά ο γνωστός «μπάρμπας της Κορώνης».

Φωνάζουν τα διαγνωστικά κέντρα ότι πρέπει να προπληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις τους, γιατί ώς σήμερα πλήρωναν μόλις 15%… και θέλουν 85%! Ξεχνούν ότι ο βασικός τους αιμοδότης είναι ακριβώς οι χιλιάδες ασφαλισμένοι που θέλουν σήμερα «να γδάρουν» κρατώντας τους σε ομηρεία και δείχνοντας το πιο ανάλγητο και αντικοινωνικό πρόσωπο που υπήρξε ποτέ σε κινητοποίηση.

Φωνάζουν και τα μαγαζιά «οπτικών» που δεν υπέκυψαν σε κανένα εκβιασμό της κυβέρνησης και αντιστάθηκαν σθεναρά περιμένοντας τον Κυρ. Μητσοτάκη για μια καλύτερη υπέρ των συμφερόντων τους και κατά των ασφαλισμένων συμφωνία.

Φωνάζουν οι φιλελέδες βουλευτές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για να επανέλθει η κανονικότητα στην ενημέρωση και να τερματιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στην ΕΡΤ. Μετά από τέσσερα χρόνια «φραγμών» στην μονοδιάστατη ενημέρωση από το μιντιακό κατεστημένο των ιδιωτικών καναλιών, αδημονούν να πάρουν τον έλεγχο για τον περιορισμό της. Ξεσηκώθηκαν και δεν αφήνουν μέρα που να μην κατατροπώνουν την προπαγάνδα υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης και του αγαθού της ενημέρωσης που οφείλει να είναι δημόσιο και πλουραλιστικό.

Τα ιδιωτικά συμφέροντα θα θησαυρίζουν και πάλι, οι εργολάβοι θα επανέλθουν στα νοσοκομεία και θα διώξουν τις μόνιμες καθαρίστριες που λυμαίνονται τον δημόσιο κορβανά (και αναγκάζεται να πληρώνει η μεσαία τάξη). Στα νοσοκομεία θα ανθίσουν και πάλι κάθε είδους ιδιωτικά παραμάγαζα για να χαίρονται οι λίγοι και να πληρώνουν οι πολλοί.

Τα σχολεία θα καταρρεύσουν χωρίς δασκάλους αλλά ελεύθερα όσοι έχουν να πληρώσουν θα μπορούν να επιλέξουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τέλος, οι αστυνομικοί, ελεύθερα και πάλι, θα πνίγουν τις διαδηλώσεις στα δακρυγόνα, συλλαμβάνοντας κόσμο στο σωρό.

Όλα τα επιχειρηματικά, τραπεζικά, μιντιακά και πολιτικά συμφέροντα θα διαπλέκονται απελευθερωμένα, στα τρίγωνά τους. Και η κανονικότητα θα επιστρέψει στη χώρα.

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…