Επιτελικό αλαλούμ με την καραντίνα των πολιτών που έρχονται από Βρετανία

Μπάχαλο σχετικά με το ισχύει με την καραντίνα των πολιτών που έρχονται από Βρετανία

NewsRoom 22/12/2020 | 23:48

Επιτελικό αλαλούμ επικρατεί για άλλη μία φορά στην κυβέρνηση με δηλώσεις που προκαλούν σύγχυση.

Τελευταίο παράδειγμα η καραντίνα των πολιτών που έρχονται στη χώρα μας από τη Βρετανία, καθώς άλλα ανακοίνωσε το πρωί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, και άλλα το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το πρωί λοιπόν η ΥΠΑ με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι από τις 25 Δεκεμβρίου η καραντίνα θα έχει διάρκεια δέκα ημέρες. Ειδικότερα, ανακοίνωσε «την αλλαγή στην ημερομηνία έναρξης ισχύος της νέας αεροπορικής οδηγίας (notam) για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα ισχύει από την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο υπόκεινται ήδη σε επταήμερο (7) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό, ενώ από τις 25 Δεκεμβρίου 2020 η καραντίνα θα έχει διάρκεια δέκα ημέρες». 

 

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, δήλωσε ότι «από σήμερα το πρωί και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο υπόκεινται σε rapid test και σε δεκαήμερο υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στην φόρμα PLF».

 

Τελικά τι από τα δύο ισχύει; Η 10ημερη καραντίνα τίθεται σε εφαρμογή από τις 25 Δεκεμβρίου, ή έχει τεθεί ήδη από σήμερα;