Newsroom

Newsroom

Επιστροφή στην (σχεδόν) κανονικότητα: Επαναλειτουργούν υπηρεσίες και εταιρείες στην πόλη-φάντασμα Ουχάν

Θα ξεκινήσουν να επαναλειτουργούν τομείς-κλειδιά όπως αυτός των συγκοινωνιών, της παραγωγής εξοπλισμού και αναλωσίμων υγείας, ενέργειας και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης

ap wudjh

Διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές εταιρείες θα επαναλειτουργήσουν προοδευτικά στην Ουχάν, την κινεζική μεγαλούπολη που αποτελεί εστία της επιδημίας του κορονοϊού, η οποία ξέσπασε τον Δεκέμβριο και έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 4.000 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές σήμερα.

Υπηρεσίες και εταιρείες που παράγουν αγαθά ή προσφέρουν υπηρεσίες που θεωρείται πως απαιτούνται για την καθημερινή ζωή ή για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα επαναλειτουργήσουν άμεσα, ενώ οι υπόλοιπες θα λαμβάνουν άδειες επαναλειτουργίας προοδευτικά, ανέφεραν οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν.

Σύμφωνα με τις αρχές, θα ξεκινήσουν να επαναλειτουργούν τομείς-κλειδιά όπως αυτός των συγκοινωνιών, της παραγωγής εξοπλισμού και αναλωσίμων υγείας, ενέργειας (αέριο, ηλεκτρισμός) και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, αγορές φρούτων, λαχανικών, κράτος). Θα δοθούν επίσης άδειες επαναλειτουργίας σε επιχειρήσεις που επηρεάζουν εθνικές ή διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Άλλες εταιρείες θα αρχίσουν να λαμβάνουν άδειες επανέναρξης της λειτουργίας τους από την 21η Μαρτίου.

Οι μεταφορές — με αεροσκάφη, τρένα, αυτοκίνητα, λεωφορεία, πλοία — επίσης θα αποκατασταθούν «προοδευτικά» σε περιοχές που χαρακτηρίζονται «μικρού ως μέσου» επιπέδου κινδύνου μόλυνσης, αλλά εξαιρουμένης της Ουχάν, ανέφεραν οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι χωρίς να αποσαφηνίσουν το χρονοδιάγραμμα.

Τα μέτρα αυτά ανακοινώθηκαν μία ημέρα μετά την επίσκεψη του προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Ουχάν, την πρώτη αφότου ξέσπασε η επιδημία. Η μεγαλούπολη, όπου ζουν 11 εκατομμύρια άνθρωποι, τέθηκε υπό αποκλεισμό στα τέλη του Ιανουαρίου.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνέχισε να σταθεροποιείται, με αυτά στη Χουμπέι να μειώνονται για έκτη ημέρα. Τα 13 νέα κρούσματα στη Χουμπέι καταγράφηκαν όλα στην Ουχάν.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να ξαναρχίσει την παραγωγή της σε δύο εργοστάσια στην Κίνα, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στη Χουμπέι.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

xylo dromos retxiki

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

Οι δύο οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους και άρχισαν να πλακώνονται.

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

InCollage 20240424 163106834

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη», τονίζει…

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

MAMALAKIS VEFA

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

Η γνωστή μαγείρισσα απάντησε στα σχόλια του συναδέλφου της για την απόφασή της να κατέβει…