ΔΒ

Δέσποινα Βαξεβάνη

Επιστροφή στην κανονικότητα

Τις τελευταίες ώρες αν μια λέξη έχει την τιμητική της είναι η κανονικότητα.Βλέπετε για κάποιους η κανονικότητα σημαίνει ασφάλεια, σταθερότητα.Προσωπικά εμένα μου δημιουργεί τρόμο.

EK Mitsotakis 1

Καταρχάς ας αρχίσουμε απ’ τα βασικά, ποιος ορίζει την κανονικότητα; Σίγουρα ως λέξη έχει έναν ορισμό αλλά εν τέλει το τι περιλαμβάνει αυτή η κανονικότητα ορίζεται από άλλους.

Με το που βγήκε η ΝΔ αξιωματικός της ΕΛΑΣ βγήκε είπε ότι «η Ελλάδα θα κυβερνιέται αποκλειστικά με την ισχύ των γκλοπ μας». Αυτό λοιπόν σε πολλούς από μας μπορεί να φαίνεται εξοργιστικό αλλά για άλλους είναι η κανονικότητα που έλειπε τόσο καιρό.Πώς γίνεται λοιπόν εμένα να μη με τρομάζει αυτή η κανονικότητα;η κανονικότητα των γκλοπ και του φασισμού;

Πριν καν βγει η ΝΔ, κατά την προεκλογική περίοδο υπήρξε βίντεο που έδειχνε πολίτη να ζητάει επταήμερη εργασία χωρίς ελέγχους, πράγμα που προφανώς για εκείνον σήμαινε μεγαλύτερο κέρδος, αλλά για έναν εργαζόμενο σημαίνει να δουλεύει χωρίς λαμβάνει όσα του αντιστοιχούν. Άλλο ένα δείγμα της κανονικότητας που επανήλθε. Όταν νέος κόσμος θα δουλεύει 7/7, θα εξαντλείται για να βγάλει τα βασικά και δε θα χει ούτε χρόνο ούτε δύναμη να αντιδράσει, θα ναι και αυτό κανονικότητα.

Αυτά είναι μικρά δείγματα της κανονικότητας που επανήλθε και που θα επανέλθει. Κανονικότητα επί αυτούς τους όρους σημαίνει, Μακεδονία, straight pride, «οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές». Κανονικότητα σημαίνει “τι γύρευε στα Εξάρχεια τέτοια ώρα” και «ήταν πρεζάκι καλά να πάθει».

Όταν σήμερα στην Ελλάδα μιλάνε για κανονικότητα, σημαίνει γκλοπ και εξαθλίωση του Έλληνα πολίτη και όχι μόνο, γενικότερα του ανθρώπου. Μιλάνε για μια κανονικότητα που η αλληλεγγύη θα είναι εξαφανισμένη, κι αυτή είναι μια άλλη πραγματικότητα που πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα. Άρθρα με αναλύσεις βγαίνουν ξανά και ξανά για τον λόγο που “ηττήθηκε” ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην πραγματικότητα οι αναλύσεις που χρειάζονται είναι για το γιατί έχει ηττηθεί η ανθρωπιά, γιατί όταν μια τέτοια κανονικότητα είναι τόσο πολυπόθητη τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ανθρωπιά.

Στη χώρα που ίδιοι οι πολίτες δε νοιάζονται για τους διπλανούς τους, τότε όσες αριστερές κυβερνήσεις και να περάσουν θα γυρνάμε πάλι στα ίδια, στην «κανονικότητα, την τάξη και την ασφάλεια».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…