Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, καθώς χιλιάδες εκδρομείς επιστρέφουν στο Λεκανοπέδιο. Η κατάσταση επιδεινώνεται ιδιαίτερα μετά την Κινέτα, όπου η παλαιά Εθνική παραμένει κλειστή σε μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα το σύνολο της κυκλοφορίας να εκτρέπεται στη νέα.
Τα προβλήματα εντοπίζονται από το Κιάτο έως τους Αγίους Θεοδώρους, με οχήματα που κινούνται με χαμηλές ταχύτητες ή ακινητοποιούνται εντελώς, ενώ νέο μποτιλιάρισμα καταγράφεται από την Κινέτα ως τη Νέα Πέραμο. Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 έως τις 18:00 πέρασαν συνολικά 70.697 οχήματα και από τα δύο εθνικά δίκτυα, 37.725 μέσω Αθηνών-Κορίνθου και 32.972 μέσω Αθηνών-Λαμίας. Συνολικά, πάνω από 660.000 οδηγοί αναμένεται να επιστρέψουν στην Αττική, με νέο κύμα επιστροφής να προβλέπεται και για την Τρίτη.
Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο. Μέχρι τις 22:00 ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στο ρεύμα εισόδου. Η Τροχαία εκτιμά ότι η κίνηση θα αρχίσει να εκτονώνεται αργά το βράδυ.
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια