Newsroom

Newsroom

Eπιστρέφουν στην Ολυμπία τα εκθέματα

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για την ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας τον Φεβρουάριο του 2012 ενώ αναζητούνται…

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για την ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας τον Φεβρουάριο του 2012 ενώ αναζητούνται άλλοι δύο, κάτοικοι Πατρών.
Το πρώτο άτομο συνελήφθη στην Πάτρα και η αστυνομία, κατά την προανάκριση, κατάφερε να ταυτοποιήσει και τους άλλους δύο.
Η αστυνομία εντόπισε τους δράστες όταν ένας αστυνομικός υποδυόμενος τον αγοραστή πλησίασε έναν εκ των δραστών, προκειμένου να διαπραγματευθεί την αγορά ενός χρυσού δακτυλιδιού. Ο δράστης συνελήφθη ωστόσο κατά τη σύλληψή του, σε ξενοδοχείο της Πάτρας, απείλησε τον αστυνομικό με όπλο, αλλά επενέβησαν οι άλλοι αστυνομικοί.

Και οι τρεις συλληφθέντες είναι Έλληνες, ηλικίας 35-50 ετών και προέρχονται από τη Δυτική Ελλάδα και την Αθήνα.
Εκτός από τα άτομα αυτά, εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή της Ηλείας και τα 76 αρχαία αντικείμενα από την ίδια ληστεία.Όπως ανακοίνωσε η ΓΓ του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την επόμενη εβδομάδα τα αρχαία θα επιστρέψουν στη θέση τους στις προθήκες του Μουσείου. Πρόκειται, όπως υπενθύμισε, για αντικείμενα απο το Ιερό της Αρχαίας Ολυμπίας που χρονολογούνται από τη γεωμετρική μέχρι και την κλασική εποχή.
Να υπενθυμίσουμε ότι η ληστεία είχε γίνει στις 17 Φεβρουαρίου. Δύο άνδρες εισέβαλαν στο μουσείο με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και υπό την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τη φύλακα, την οποία μάλιστα έδεσαν σε καρέκλα και φίμωσαν.