Newsroom

Newsroom

Επιστρέφουν οι μάσκες – Ανακοινώσεις εντός της ημέρας

Ο ΕΟΔΥ αναμένεται να ανακοινώσει συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και νοσοκομεία, πιθανόν και σε ΜΜΜ και γηροκομεία

maska Medium

Ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας από τον ΕΟΔΥ για προληπτικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, εν μέσω μίας ανησυχητικής έξαρσης ιώσεων, γρίπης και κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ αναμένεται να ανακοινώσει συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και νοσοκομεία, κάτι που προανήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ και ο Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, κάνοντας λόγο για προστασία του πιο ευάλωτου πληθυσμού.

Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ πιθανόν να επεκταθούν και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα γηροκομεία, όπου θα υπάρξει εισήγηση για χρήση μάσκας.

Όλα αυτά την ώρα που η έξαρση των ιώσεων έχει προκαλέσει αύξηση 25% στην κίνηση στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, με την ΠΟΕΔΗΝ να σημειώνει ότι οι ότι η ταλαιπωρία για τους ασθενείς είναι τεράστια.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο:

– Στον Ευαγγελισμό στις τελευταίες εφημερίες εξετάζονται πάνω από 1.000 ασθενείς. Έχουμε αύξηση 25% στα παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά. Εισήχθησαν στη τελευταία εφημερία περί τους 8 ασθενείς με γρίπη Η1Ν1, ενώ οι προσελεύσεις ασθενών με κορωνοϊό αυξήθηκαν κατά 80%. Στα χειρουργικά περιστατικά παρατηρείται μείωση.

– Στο Αττικό νοσοκομείο, η εικόνα είναι αντίστοιχη. Στην τελευταία εφημερία εξετάσθηκαν 950 ασθενείς και εισήχθησαν οι 180. Αυξημένες είναι οι προσελεύσεις ασθενών με covid-19 και οι εισαγωγές τους. Παρόλα αυτά, στο Αττικό δεν αναπτύχθηκαν ράντζα.

– Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης στις τελευταίες εφημερίες εξετάζονται 1200 ασθενείς με 180 περίπου εισαγωγές. Αυξημένες και εδώ οι προσελεύσεις ασθενών με ιώσεις, κατά 25%. Νοσηλεύονται ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα στη διασπορά σε κλινικές άλλων παθήσεων. Απίστευτη ταλαιπωρία για εξέταση στα επείγοντα που ξεπερνάει τις 8 ώρες.

– Στα Παιδιατρικά νοσοκομεία και τις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων επικρατεί ασφυξία. Τα παιδάκια που προσέρχονται με ιώσεις έχουν αυξηθεί 30%. Αναμονές για εξέταση πάνω από 4 ώρες και παιδάκια σε ράντζα και στη διασπορά σε κλινικές άλλων παθήσεων.

– Σε μεγάλα νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός, έχουμε αύξηση 80% στις προσελεύσεις ασθενών με COVID -19 και των εισαγωγών που ξεπερνούν τους 30 ασθενείς. Όμως με πολύ πιο ήπια συμπτωματολογία σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Γι’ αυτό και σε λίγες ημέρες λαμβάνουν εξιτήριο.

– Στα Γενικά νοσοκομεία θερίζουν οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Ένας από τους λόγους είναι και οι νοσηλείες στη διασπορά. Δηλαδή παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά νοσηλεύονται σε επεμβατικές κλινικές.

Την ίδια ώρα ο Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ότι βάσει των επίσημων στοιχείων στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 1.027 ασθενείς με κορονοϊό στις 2.443 κλίνες που διατίθενται. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 12 ασθενείς στις 40 συνολικά κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται για ασθενείς με COVID -19. Συνολικά οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν σήμερα, με τις 170 κλίνες ΜΕΘ που νοικιάζει το σύστημα από τον ιδιωτικό τομέα, είναι 1.069 κλίνες ΜΕΘ και κατειλημμένες οι 868 κλίνες. Κενές είναι 201 κλίνες.

Πέρυσι λειτουργούσαν στα νοσοκομεία 100 κλίνες ΜΕΘ περισσότερες, που έκλεισαν λόγω έλλειψης προσωπικού. Πολλές εκ των λειτουργούντων ΜΕΘ είναι σε οριακό σημείο με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…