Επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου

Στις φυλακές Κορυδαλλού επιστρέφει ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου όπως αποφάσισε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

NewsRoom 02/03/2018 | 18:54

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προωθείται η πλήρης μετατροπή του σε κατάστημα υποδίκων.

Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίστηκε σήμερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από το Κ.Κ. Κορυδαλλού σε άλλα Καταστήματα και, παράλληλα, η μεταγωγή σ’ αυτό 27 υποδίκων. Η εκτέλεση αυτών των μεταγωγών θα γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

Έτσι το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού μετατρέπεται πλήρως σε κατάστημα κράτησης μόνον υποδίκων.

Σε αυτό το πλαίσιο στις φυλακές Κορυδαλλού θα μεταφερθεί τελικά και ο απεργός πείνας Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου.

Πρόκειται για απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών που δεν έρχεται, όπως επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ως ικανοποίηση του αιτήματος του αλλά στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού - όπως ανακοινώθηκε - ως φυλακής υποδίκων και μόνο.

Ανάμεσα λοιπόν στους υπόδικους που θα μεταφερθούν στον Κορυδαλλό θα είναι και ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου. 

Η απόφαση θα εκτελεστεί στις 10 Απριλίου.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.