Newsroom

Newsroom

Επιστρέφει και με γκλοπ η Δημοτική Αστυνομία…

Η Δημοτική Αστυνομία επιστρέφει, ενάμισι σχεδόν χρόνο ή 16 μήνες για να ακριβολογούμε, μετά την κατάργηση της. Με απόφαση του…

dimotiki astynomia 3

Η Δημοτική Αστυνομία επιστρέφει, ενάμισι σχεδόν χρόνο ή 16 μήνες για να ακριβολογούμε, μετά την κατάργηση της.
Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας εγκρίθηκε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο «για την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσιών Δημοτικής Αστυνόμευσης».
Το πράσινο φως θα είχε δοθεί από νωρίτερα αλλά έπρεπε πρώτα να κριθούν από την δικαιοσύνη οι προσφυγές όσων είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Αυτή την φορά η Δημοτική Αστυνομία θα είναι κομμάτι της ΕΛ.ΑΣ και όχι των Δήμων. Θα έχει δικαιώματα ανακριτικού υπαλλήλου, θα μπορεί να εκτελεί χρέη τροχαίας και αστυνομικού της γειτονιάς, ενώ της δίνεται το δικαίωμα να αφαιρεί και πινακίδες.
Σύμφωνα με την απόφαση θα πρέπει να είναι ευγενικοί, αποφεύγοντας κάθε συμπεριφορά, ιδιοτέλειας και ρατσισμού. Ωστόσο επειδή κάποιοι θεώρησαν ότι ισχύει το, “όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος”, η νέα Δημοτική Αστυνομία θα εφοδιάσει το προσωπικό της και με αστυνομικές ράβδους (γκλοπ)….
Το ετήσιο κόστος θα ανέρχεται στις 241.000 ευρώ και εξετάζεται η περίπτωση την κάλυψή του να αναλάβουν οι δήμοι, παρά το γεγονός ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί θα ανήκουν στην ΕΛ.ΑΣ.
Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν 5 υπηρεσίες δημοτικής αστυνόμευσης στην Αθήνα, μία στην Θεσσαλονίκη και μία στη Ρόδο, ενώ γραφεία δημοτικής αστυνομίας θα είναι ενταγμένα σε 17 αστυνομικά τμήματα της χώρας.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…