Επιστράτευση στο Ισραήλ-Στους 16 οι νεκροί Παλαιστίνιοι στην Γάζα από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς (video)

Η επιχείρηση κατά της Γάζας «δεν πρόκειται να τελειώσει τις επόμενες ημέρες» δηλώνει ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, επιβεβαιώνοντας τις…

gaza 2

Η επιχείρηση κατά της Γάζας «δεν πρόκειται να τελειώσει τις επόμενες ημέρες» δηλώνει ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες ότι η ένταση στην περιοχή κλιμακώνεται.


«Δεν θα ανεχθούμε έτσι τις ρουκέτες της Χαμάς και είμαστε προετοιμασμένοι να επεκτείνουμε την επιχείρηση όσο χρειάζεται» συμπληρώνει. Η κυβέρνηση εξουσιοδότησε μάλιστα τον ισραηλινό στρατό την Τρίτη να καλέσει εκτάκτως 40.000 εφέδρους.


Εντωμεταξύ, τουλάχιστον 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ από τη νύχτα της Δευτέρας, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. Ανάμεσά τους, όπως μεταδίδει το CNN επικαλούμενο Παλαιστινίους, είναι και ο Μωχάμεντ Σααμπάν, ηγέτης της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς και ένας ακόμα στρατιωτικός. 

Δέκα άτομα σκοτώθηκαν την Τρίτη ενώ έκαναν «ανθρώπινη ασπίδα» στην στέγη ενός σπιτιού που ανήκει σε μέλη της Χαμάς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Οι δυνάμεις της Χαμάς αναφέρουν ακόμα πως οι επιδρομές των Ισραηλινών ήταν τουλάχιστον κατά 60 στόχων, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν F-16, Απάτσι και αυτοκινούμενα αεροσκάφη.