Επιστολική ψήφος: Πώς θα είναι ο φάκελος και τι θα έχει μέσα (photos)

Τι είναι η επιστολική ψήφος που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης και για ποιους θα ισχύσει

Επιστολική 1

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι στις ερχόμενες εκλογές θα ισχύσει η επιστολική ψήφος με την κυβέρνηση να φέρνει ένα μέτρο το οποίο είχε απορρίψει στις εκλογές του Μαιού και του Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι θα διευκόλυνε πολλούς και ειδικά πιο νέους που είχαν φύγει στα νησιά για δουλειά, να ψηφίσουν.

Επιστολίκη ψήφος: Tι είναι και για ποιους θα εφαρμοστεί

Μάλιστα επιβεβαιώθηκε και ο τρόπος που θα διεξαχθούν οι εκλογές, ο οποίος θα είναι ακριβώς ο ίδιος με το 2019, με την χώρα να είναι ουσιαστικά μία περιφέρεια και τους βουλευτές να εκλέγονται με σταυρό.

Προανήγγειλε ότι η επιστολική ψήφος μένει να ισχύσει και στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Για τις επερχόμενες ευρωεκλογές το μέτρο της επιστολικής ψήφου θα ισχύσει για τους απόδημους αλλά και εντός της επικράτειας για την περίπτωση ασθενών, εργαζόμενων, φοιτητών.

Έτσι θα είναι ο φάκελος της επιστολικής ψήφου

Ο πρωθυπουργός έδειξε μάλιστα στο υπουργικό συμβούλιο τον φάκελο με τον οποίο θα πραγματοποιείται η επιστολική ψήφος.

Ο φάκελος θα φέρει όλα τα διακριτικά της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στο κέντρο αναγράφει: «Ευρωεκλογές 9ης Ιουνίου 2024 – Φάκελος Επιστολικής ψήφου», τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

Στον φάκελο της επιστολικής ψήφους θα περιλαμβάνονται μια «υπεύθυνη δήλωση επιστολικής ψήφου», ένα έντυπο με αριθμούς που θα αντιστοιχούν στους υποψήφιους των συνδυασμών, η λίστα με τα ονόματα και τα σύμβολα του κάθε κόμματος που θα μετέχει καθώς και ο φάκελος επιστροφής της επιστολικής ψήφου.

Επιστολική 1

 

Επιστολική 2

Επιστολική 3

Επιστολική 4

Τι είπε ο Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

«Μετά την περαιτέρω διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων το 2019 και ύστερα από την άρση πρακτικά κάθε εμποδίου γι’ αυτήν τον περασμένο Ιούνιο, σήμερα θα κάνουμε ακόμη ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά.

Καθιερώνουμε, για όποιον το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδος, την επιστολική ψήφο.

Είναι κάτι που έχουν υιοθετήσει τα περισσότερα κράτη. Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να ισχύσει και στον τόπο μας.

Πιστεύω ότι είναι μία ιστορική τομή η οποία, καθώς ουσιαστικά η εκλογική διαδικασία εμπλουτίζεται, αλλάζει, αποτελεί και μία πολύ γενναία θεσμική μεταρρύθμιση καθώς ουσιαστικά διευρύνει το σώμα των πολιτών που συμμετέχουν στις εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

*Φώτο: Fb Akis Skertsos

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…