Επιστολή Ραχήλ Μακρή στην Κωνσταντοπούλου για τα φαινόμενα… Χρυσοχοΐδη

Επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής απέστειλε σήμερα Τετάρτη η Ραχήλ Μακρή για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός πως οι βουλευτές δεν έλαβαν τις δικογραφίες βάσει των οποίων έπρεπε να ψηφίσουν για την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών. Με την επιστολή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την αλλαγή της διαδικασίας που ουσιαστικά αναγκάζει τους βουλευτές να ψηφίζουν για ζητήματα που δε γνωρίζουν... όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το μνημόνιο.

Επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής απέστειλε σήμερα Τετάρτη η Ραχήλ Μακρή για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός πως οι βουλευτές δεν έλαβαν τις δικογραφίες βάσει των οποίων έπρεπε να ψηφίσουν για την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών. Με την επιστολή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την αλλαγή της διαδικασίας που ουσιαστικά αναγκάζει τους βουλευτές να ψηφίζουν για ζητήματα που δε γνωρίζουν… όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το μνημόνιο.

Στην επιστολή της η βουλευτής εξηγεί πως έκανε όλες τις ενέργειες ώστε να έχει πρόσβαση στις εν λόγω δικογραφίες βάσει των οποίων τέθηκε θέμα άρσης της ασυλίας των βουλευτών Άδωνι Γεωργιάδη, Βασίλη Γιόγιακα και Ηλία Κασιδιάρη. Από τη γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πληροφορήθηκε πως οι δικογραφίες δίδονται μόνο στα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής που εξετάζει το θέμα και δεν επιστρέφονται κι άρα, οι βουλευτές δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Κατόπιν αυτής της διαπίστωσης, η Ραχήλ Μακρή αποφάσισε να μην παραστεί στην ψηφοφορία και προτείνει στη Ζωή Κωνσταντοπούλου οι δικογραφίες σε αντίστοιχες περιπτώσεις να επιστρέφονται ώστε οι βουλευτές να λαμβάνουν γνώση του περιεχομένου τους και να μην αρκούνται στην κομματική εισήγηση. 

Το συμβάν αυτό καθαυτό μπορεί να μην είναι της ίδιας βαρύτητας με αυτό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που δεν είχε διαβάσει το νόμο που άλλαζε την πορεία ολόκληρης της χώρας αλλά είναι χαρακτηριστικό της παθογενούς ρουτίνας που έχει γίνει κανόνας στη Βουλή, μετά από τόσα χρόνια επιβολής κομματικής πειθαρχίας και… κοινοβουλευτικού ύπνου. Τώρα που πολλοί βουλευτές έχουν, εκ των πραγμάτων κιόλας, αφυπνιστεί και με πρόεδρο της Βουλής την αν μη τί άλλο δραστήρια Ζωή Κωνσταντοπούλου, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί.

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…