Επιστολή Μητσοτάκη προς Ντογιάκο για τα Τέμπη: Όσα ζητάει από τον εισαγγελέα

Μετά το για «όλα φταίει ο σταθμάρχης» επιχειρεί να βρει νέο αφήγημα στέλνοντας επιστολή ακόμα και στον Ντογιάκο

μητσο

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, που αρχικά επέλεξε να κρυφτεί πίσω από τον σταθμάρχη, τώρα με επιστολή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, επιχειρεί να δημιουργήσει την αίσθηση ότι η κυβέρνηση επιζητά τη σε βάθος διερεύνηση και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σε επιστολή του προς τον κ. Ντογιάκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητεί επίσης από τον κ. Ντογιάκο να προχωρήσει ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων από διοικητική και τεχνική άποψη.

Επίσης, αναφέρει ότι αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό δυστύχημα.

Αναλυτικά η επιστολή:

επιστολή μητσοτάκη Τέμπη

Η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Προς τούτο, σας ζητώ, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε, στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.

Ειδικότερα σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων, περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμηση τους από διοικητική και τεχνική άποψη.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής, αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα το πόρισμά της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…