Επιστολή κόλαφος: Η δωρεά των 10 εκατ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία που κατέληξε σε ιδιωτική εταιρεία

O κύριος Ν. Βαμβουνάκης που υπηρέτησε και ως πρέσβης στη Σ. Αραβία, αποκάλυψε μέσα από επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό πως η δωρεά των 10 εκατ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία κατέληξε σε λογαριασμό της PWC αντί του Δημοσίου

epis

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προς το πρωθυπουργικό γραφείο προχώρησε ο πρέσβης επί τιμή και πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), Νίκος Βαμβουνάκης, αναφορικά με τη δωρεά 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Όπως προκύπτει μέσα από ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο Νίκος Βαμβουνάκης κατήγγειλε πως τα χρήματα αυτά δεν κατέληξαν σε κάποιο λογαριασμό του Δημοσίου, αλλά στην εταιρεία Price Waterhouse and Coopers. Η εν λόγω εταιρεία ξεκίνησε τη συνεργασία της με την ελληνική κυβέρνηση για την «παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα Αναλύσεων Δεδομένων στην ομάδα διαχείρισης PLFs για την Πανδημία Covid-19», μετά τη διακοπή συνεργασίας με την Palantir και τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Βαμβουνάκης «η γενναιόδωρη αυτή χειρονομία δεν ανακοινώθηκε επισήμως από το ΥΠΕΞ ή το υπ. Υγείας, ούτε υπάρχει η παραμικρή αναφορά στα ελληνικά ΜΜΕ».

«Δεν νομίζω ότι θα ισχυριστεί κάποιος ότι οι Σαουδάραβες επέλεξαν να πιστωθούν τα 10.000.000 δολ. στον λογαριασμό μιας διεθνούς ελεγκτικής εταιρείας επειδή δεν μας εμπιστεύονται ως χώρα. Θα ήταν κόλαφος για την Ελλάδα, αφού θα σήμαινε ότι ο δωρητής αμφιβάλλει για τη διαφανή διαχείριση του ποσού από την κυβέρνησή σας. Αλλωστε, ο λογαριασμός αυτός δόθηκε στους Σαουδάραβες από εμάς τους ίδιους» επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, στη συνέχεια διερωτάται ο κ. Βαμβουνάκης στην επιστολή  «αν η δωρεά των 10.000.000 σχετίζεται με τη στρατιωτική αποστολή της συστοιχίας πυραύλων PATRIOT που αναχώρησε στις 14.9.2021 από την Ελλάδα για τη Σ. Αραβία, συνοδευόμενη από 100 αξιωματικούς, σε εφαρμογή της συμφωνίας που υπεγράφη στην Αθήνα στις 21.4.2021 μεταξύ των δύο κρατών. Συμφωνία που, όπως είναι γνωστό, αποσκοπεί στη στρατιωτική προστασία πετρελαιοπηγών της χώρας αυτής»

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη την επιστολή Βαμβουνάκη εδώ

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…