Επιστολή 10 ευρωβουλευτών ΥΠΕΡ της Εύας Καϊλή – Τι ζητούν

Μεταξύ των ευρωβουλευτών που υπέγραψαν την επιστολή είναι ο πρώην εισαγγελέας κατά της μαφίας Φράνκο Ρομπέρτι και η Αλεσάντρα Μορέτι.

5754833

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, δέκα Σοσιαλιστές ευρωβουλευτές, όλοι Ιταλοί, έστειλαν επιστολή στην επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα προκειμένου να καταγγείλουν τις συνθήκες υπό τις οποίες κρατείται η Εύα Καϊλή στη φυλακή Χάρεν.

Να εξ’ αρχής, ότι η  επιστολή δεν στάλθηκε από την ομάδα των Ευρωπαίων και Σοσιαλιστών (S&D), αλλά πρόκειται για μια ατομική πρωτοβουλία συγκεκριμένων ευρωβουλευτών.

«Έχει μπορέσει να δει την 23 μηνών κόρη της μόνο δύο φορές από τη σύλληψή της στις 9 Δεκεμβρίου. Ένα παιδί χωρίς την παρουσία της μητέρας ή του πατέρα της» και πως η μεταχείριση της Εύας Καϊλή από τις βελγικές αρχές είναι «μια βίαιη πράξη που θα πληρώσει το παιδί και που έχει όλο το άρωμα μιας πρόσθετης ποινής, η οποία εφαρμόζεται πριν ακόμη διεξαχθεί η δίκη» αναφέρουν στην επιστολή τους οι 10 ευρωβουλευτές

«Δεν υπάρχει λόγος να το παρακάνουμε. Όχι σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία, ειδικά όταν αθώος και ένοχος δεν έχουν ακόμη καθοριστεί», έγραψαν επίσης.

Μεταξύ των ευρωβουλευτών που υπέγραψαν την επιστολή είναι ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του Ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος Μπράντο Μπενιφέι, ο Πάολο Ντε Κάστρο, ο πρώην εισαγγελέας κατά της μαφίας Φράνκο Ρομπέρτι και η Αλεσάντρα Μορέτι.

 

Coldplay: Ατέλειωτες ουρές έξω από το Ηρώδειο για το βιντεοκλίπ του συγκροτήματος (video)

Coldplay: Ατέλειωτες ουρές έξω από το Ηρώδειο για το βιντεοκλίπ του συγκροτήματος (video)

Δυο βραδιές γεμάτες φαντασμαγορικά σόου, και μουσική απόλαυση έζησαν οι τυχεροί που κατάφεραν να παρακολουθήσουν…

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Δίωξη για ανθρωποκτονία και ακόμα τέσσερα αδικήματα o 37χρονος παιδοκτόνος

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Δίωξη για ανθρωποκτονία και ακόμα τέσσερα αδικήματα o 37χρονος παιδοκτόνος

Διώκεται επίσης για άπραγη ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.