Επιστολή Γκουαλτιέρι στους πιστωτές για τα εργασιακά στην Ελλάδα

Επιστολή στους εκπροσώπους των δανειστών απέστειλε ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου για τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο του Ελληνικού Προγράμματος (Financial Assistance Working Group), Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, μετά από ανάλογο αίτημα του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη.

58c276511dc5248d208b4759

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκουαλτιέρι ζητά από τους εκπροσώπους των ΔΝΤ, ESM, ΕΚΤ και Κομισιόν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές για τα εργασιακά, καλώντας τους παράλληλα να παρέχουν την απαιτούμενη ενημέρωση για το κατά πόσο έχουν συμπεριλάβει στις εισηγήσεις τους την έκθεση της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων αναφορικά με τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στην ελληνική αγορά εργασίας. 

Σημειώνεται ότι η Ομάδα Εργασίας που έχει συγκροτήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Κοινοβουλευτικό ‘Ελεγχο του Ελληνικού Προγράμματος πραγματοποίησε πρόσφατα συνάντηση ανταλλαγής απόψεων με τον καθηγητή Γκέρχαρντ Μπος, μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων (Expert Group) που συγκροτήθηκε για την αξιολόγηση των ρυθμίσεων των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα.

Η επιστολή Γκουαλτιέρι προς τους θεσμούς εστάλη μετά από πρόταση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή.

Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Μέσα στις προτάσεις του πορίσματος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων περιλαμβάνεται με σαφήνεια και η επαναφορά ισχύος των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, ως μέρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά από τους επικεφαλής των τεσσάρων θεσμών, να πάρουν σαφή θέση απέναντι στο πόρισμα μιας Επιτροπής που οι ίδιοι συγκρότησαν. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η παραβίαση του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε.».

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…