Επιστολές "φωτιά" Σηφουνάκη-Τσιρώνη για δικαστές σε διατεταγμένη υπηρεσία στην υπόθεση Βγενόπουλου

Για δικαστικούς σε διατεταγμένη υπηρεσία που εξυπηρετούν σκοπιμότητες και συμφέροντα στην υπόθεση του αποθανόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και της Marfin κάνουν λόγο σε επιστολές τους προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τις οποίες αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών οι Νίκος Σηφουνάκης και Δημήτρης Τσιρώνης.

5799c44f1dc524d1588b4a9c

Οι δύο πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι συνεργοί του Ανδρέα Βγενόπουλου «που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεγαλύτερη απάτη της μεταπολίτευσης, από το παρασκήνιο και εκ του αφανούς, επιδιώκουν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες και τις άνομες πράξεις τους. Να τις φορτώσουν στο αποβιώσαντα για να γλιτώσουν οι ίδιοι».

Ταυτόχρονα φωτογραφίζουν εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς, πολιτικούς, δικηγόρους και δημοσιογράφους, χωρίς όμως να τους κατονομάζουν, ενώ εκφράζουν την πικρία τους για τη μη κλήση τους μέχρι στιγμής από τη Δικαιοσύνη και ζητούν την καταδίκη, «χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς» όσων υπήρξαν συνεργοί στην κατασπατάληση και οικειοποίηση δημοσίου χρήματος και περιουσίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, στις επιστολές των Σηφουνάκη και Τσιρώνη αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Στα Πολυμελή Πρωτοδικεία στις αγωγές που καταθέσαμε κατά του Α. Βγενόπουλου δικαιωθήκαμε πανηγυρικά είτε με τις υψηλές καταδίκες του είτε με την πανηγυρική αθώωσή μας σε ανταγωγές του. Δικηγόροι των διωκτών μας τότε στα πρωτοδικεία (5 υποθέσεις συνολικά) ήταν τα γραφεία του ίδιου του Βγενόπουλου και το γραφείο του Δ. Πασσά.

Μετά την έκδοση των πρωτόδικων αποφάσεων, στα Εφετεία την υπεράσπισή του ανέλαβε το γραφείο του Μιχ. Δημητρακόπουλου. Στα Εφετεία επήλθε πλήρης ανατροπή των αποφάσεων. Ενώ με την πρωτόδικη απόφαση έπρεπε να καταβληθούν στον Ν. Σηφουνάκη συμψηφιστικά 120.000 ευρώ, με την εφετειακή απόφαση ο Σηφουνάκης πρέπει να καταβάλει στη MIG 5.000 ευρώ.

Επιπλέον όλες οι πρωτόδικες αθωώσεις του Δ. Τσιρώνη μετατράπηκαν σε αυστηρές καταδίκες του. Όλοι οι δικαστές που στα πρωτοδικεία μας αθώωσαν ή καταδίκασαν τους συκοφάντες μας, έσφαλαν; Όλοι οι δικαστές στα Εφετεία που ανέτρεψαν όλες τις πρωτόδικες αποφάσεις ήταν αδέκαστοι;

[…] Πρώην υπουργός στον οποίο καταγγείλαμε το 2013 τις δύο πρώτες σκανδαλώδεις αποφάσεις των Εφετείων μάς απάντησε: «Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη».

[…] Το σκάνδαλο Βγενόπουλου-Marfin αποκαλύφθηκε μέσα από τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδι. Προβληματίζει και ανησυχεί η δικαστική διαδικασία για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και η αθωωτική εισήγηση του Εισαγγελέα.

[…] Προβληματίζει ότι για τις έγγραφες καταγγελίες μας έως και πρόσφατα (13 Ιουλίου 2016) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για πράξεις και παραλείψεις υπηρεσιών και λειτουργών του κράτους (όπως της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) υποχρεωθήκαμε, 7 μήνες μετά, στις 23 Ιανουαρίου 2017, να καταθέσουμε τις καταγγελίες μας στον ίδιο τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ο τελευταίος εξέφρασε σχεδόν άγνοια για τη σκανδαλώδη υπόθεση Κοιρανίδη-Marfin Bank-MIG.

[…] Είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε αρμόδιου, έτοιμοι να προσκομίσουμε και όποια επιπρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία απαιτηθούν».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

predator sms.png 2

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για προμήθεια νέου συστήματος παρακολουθήσεων,…