Newsroom

Newsroom

Επιστημονικά… αδιαμφισβήτητη η Ευγενία Μανωλίδου

Πόσο πιο «χαλαρά» να χρησιμοποιήσει κανείς την έννοια «αδιαμφισβήτητη»;

4050791

Την ανάγκη να γίνει επίκαιρη φαίνεται πως ένιωσε η Ευγενία Μανωλίδου στις αρχές του 2020 και η αφορμή που της δόθηκε δεν ήταν άλλη από τις πρωτοφανείς καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εκατομμύρια ζώα και έχουν μετατρέψει σε στάχτη τεράστιες εκτάσεις.

Επικαλούμενη λοιπόν τη “δύναμη της συλλογικής προσευχής” η Ευγενία Μανωλίδου καλεί τους ακολούθους της στο twitter να “το δοκιμάσουμε όλοι μαζί”, ώστε να βρέξει στην πολύπαθη χώρα και να διευκολυνθεί το έργο της κατάσβεσης.

Και μέχρι εδώ όλα καλά, αφού το δικαίωμα σε κάθε θρησκευτική πίστη είναι απολύτως σεβαστό, όπως και η πεποίθηση ότι η συλλογική προσευχή στην οποία προχώρησαν χιλιάδες πιστοί σε όλο τον κόσμο, μπορεί να βοηθήσει.

Όμως η λέξη-κλειδί εδώ είναι η «πεποίθηση». Όπως φαίνεται, η κ. Μανωλίδου δε θεωρεί ότι η αποτελεσματικότητα της συλλογικής προσευχής είναι πεποίθησή της αλλά… αντικειμενική πραγματικότητα. Κάτι σαν τη βαρύτητα δηλαδή.

Γι’ αυτό και η ανάρτησή της περιείχε και το ανεκδιήγητο σχόλιο ότι «η δύναμη της συλλογικής προσευχής είναι αδιαμφισβήτητη ακόμη και από την επιστήμη».

Αδιαμφισβήτητη… Πόσο πιο «χαλαρά» να χρησιμοποιήσει κανείς μια τόσο αυστηρή έννοια;

Το χειρότερο είναι ότι στο επόμενο οικογενειακό τραπέζι, όλο και κάποια θεία θα έχει διαβάσει το tweet της κ. Μανωλίδου και θα το πετάξει… αδιαμφισβήτητα στη συζήτηση. Ότι η συλλογική προσευχή είναι αδιαμφισβήτητη ακόμη και από την επιστήμη. Και άντε μετά να εξηγήσεις…

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…