Επίσημο: Σε τεχνική ύφεση εισήλθε η οικονομία της Γερμανίας – Τι σημαίνει για την Ευρωζώνη

Πώς αναλύει η Wall Street Journal τη σοβαρή εξέλιξη

AP23013351223053

Σε φάση τεχνικής ύφεσης εισήλθε η οικονομία της Γερμανίας, καθώς συρρικνώθηκε ελαφρώς κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Τα στοιχεία προέρχονται από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ σημείωσε πτώση κατά 0,3% το εν λόγω τρίμηνο. Αυτό ακολουθεί μια πτώση του κατά 0,5% που είχε καταγραφεί το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Η ύφεση ορίζεται ως δύο διαδοχικά τρίμηνα πτώσης του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, με τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να έχει συρρικνωθεί τώρα για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, η ευρωζώνη στο σύνολό της μπορεί επίσης να συρρικνώθηκε το πρώτο τρίμηνο.

«Μια τεχνική ύφεση αποτελεί αλλαγή στο συνολικό αφήγημα σχετικά με το πόσο ανθεκτική ήταν η οικονομία της ευρωζώνης τα τελευταία τρίμηνα», δήλωσε ο Bert Colijn, οικονομολόγος στην ING.

Μια ύφεση στην ευρωζώνη θα ξεφουσκώσει μέρος της αισιοδοξίας που έχει δημιουργηθεί γύρω από τις οικονομικές προοπτικές της νομισματικής ζώνης τους τελευταίους μήνες. Θα μπορούσε επίσης να εφιστίσει μεγαλύτερη προσοχή στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καθώς προετοιμάζονται να αυξήσουν περαιτέρω τα επιτόκια, αναφέρει επίσης η Wall Street Journal.

Καζάνι που βράζει το Άγιο Όρος: «Ταμπουρώνονται» μοναχοί στη Μονή Εσφιγμένου για την επιχείρηση έξωσης που ετοιμάζει η ΕΛΑΣ

μονη

Καζάνι που βράζει το Άγιο Όρος: «Ταμπουρώνονται» μοναχοί στη Μονή Εσφιγμένου για την επιχείρηση έξωσης που ετοιμάζει η ΕΛΑΣ

Ένα έγγραφο του Αστυνομικού Σταθμού Καρυών που εστάλη την περασμένη Τρίτη προς την Ιερά Επιστασία…