Newsroom

Newsroom

Επίσημη κυβερνητική κάλυψη για το σκανδαλώδες ανάκτορο του «επενδυτή» Στάσση (Video)

Πόρισμα Οικονόμου για το παλάτι του Στάσση της ΔΕΗ

Φ1 image0

«Ομόκεντρους» κύκλους θυμίζουν οι άτυπες διαρροές της ΔΕΗ με την επίσημη στάση της κυβέρνησης για τη σκανδαλώδη, φαραωνική κατασκευή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, αφού το πρωί της Τρίτης του Πάσχα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε την προκλητική πολυτελή βίλα των σχεδόν 800 τετραγωνικών μέτρων επικαλούμενος τον πρότερο επαγγελματικό βίο του golden boy, παρότι τα δημοσιεύματα στον Τύπο κάνουν λόγο για μαύρο χρήμα και παράνομες δραστηριότητες.

Επίσημη θέση για το μείζον ζήτημα που έχουν προκαλέσει αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Δημοκρατία» για την φαραωνική κατασκευή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ στη Τζιά, την ώρα που αυξάνουν και πληθαίνουν οι καταγγελίες για υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για διακοπές ρεύματος και για προσφυγή πολιτών στη Δικαιοσύνη. Το documentonews.gr κάλεσε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να πάρει θέση για τα δημοσιεύματα, με τον Γιάννη Οικονόμου να αναμασά επισήμως πλέον, όσα τις προηγούμενες ημέρες διέρρεαν «κύκλοι της ΔΕΗ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, και τη Κυριακάτικης έκδοσής της, ο επικεφαλής της πρώην Δημόσιας Εταιρείας Ενέργειας χτίζει ένα ανάκτορο σχεδόν 800 τετραγωνικών μέτρων, που περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο βίλες στη λοφοπλαγιά επάνω από το λιμάνι της Τζιας. Κατά το δημοσίευμα, για την κατασκευή υπάρχουν καταγγελίες διακίνησης μαύρου χρήματος, ενώ διατυπώνονται ερωτήματα και για τις οικοδομικές άδειες.

Οι καταγγελίες και τα ερωτήματα αυτά τέθηκαν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών της Τρίτης του Πάσχα από το documentonews.gr, με τον εκπρόσωπο να προκαλεί έκπληξη με την ταύτιση της κυβέρνησης με τις διαρροές της ΔΕΗ των προηγούμενων ημερών, που υποστήριζαν πως δεν υπάρχει θέμα για τη βίλα του διοικητή της. Πιο συγκεκριμένα, ζητήθηκε η άποψη της κυβέρνησης για το εάν θα πρέπει να παρέμβει η Δικαιοσύνη και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

«Καταρχήν, αν υπάρχουν οποιεσδήποτε καταγγελίες, η χώρα έχει θεσμικά όργανα που τις καταγγελίες αυτές τις διερευνά» είπε εισαγωγικά ο Γιάννης Οικονόμου, προδικάζοντας στη συνέχεια την όποια διερεύνηση των καταγγελιών ακολουθήσει. «Από εκεί και πέρα, ο κύριος Στάσσης, πολύ πριν γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, είχε μία επαγγελματική πορεία σε σημαντικές πολυεθνικές εταιρείες, με πολύ υψηλές αμοιβές, που του επέτρεψαν να δρομολογήσει από πριν γίνει διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ και να υλοποιεί την επένδυση αυτή» είπε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το παραπάνω «πόρισμα», εκτός από την ταύτισή του με τις διαρροές του περιβάλλοντος Στάσση, προκαλεί έκπληξη και για το γεγονός πως το πρωί της Τρίτης του Πάσχα γράφτηκε πως επίκειται παρέμβαση της Αρχής για την Καταπολέμηση Μαύρου Χρήματος, και μάλιστα, σύμφωνα με το iediseis.gr, του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, που φέρεται να μελετάει τα σχετικά δημοσιεύματα.

Σημειώνεται πως από την περασμένη Παρασκευή, όταν και έγινε γνωστό το δημοσίευμα της Δημοκρατίας, υπήρξε ανεπίσημη αντίδραση της ΔΕΗ, με «κύκλους της ΔΕΗ» να φιλοξενούνται στον φιλοκυβερνητικό Τύπο, διατυπώνοντας την «άμυνα» πως «ο κ. Στάσσης πριν αναλάβει καθήκοντα στη ΔΕΗ επί τουλάχιστον μια 15ετία διατέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος (CEO) της Enel, στο εξωτερικό, με μισθούς πολλαπλάσιους σε σχέση με τις σημερινές απολαβές του στη ΔΕΗ». Υποστηρίζουν ακόμα πως «κ. Στάσσης είναι πολιτικός μηχανικός και το 2018, μια περίοδο που η Ελλάδα έβγαινε σταδιακά από την οικονομική κρίση, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια  επένδυση στο real estate σε ένα νησί του Αιγαίου, με στόχο την εκμετάλλευση των κατοικιών».

«Είναι άστοχο και παραπλανητικό να επικαλούνται  τα δημοσιεύματα μια επένδυση ενός στελέχους που υπηρέτησε επί χρόνια σε πολυεθνικές και είχε την οικονομική δυνατότητα, με τη σημερινή του ιδιότητα ως προέδρου και CEO της ΔΕΗ και τουλάχιστον ανοίκειο να τη συνδέουν με  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο τα νοικοκυριά με τους λογαριασμούς ρεύματος» ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, μεταξύ άλλων, με την χρήση του όρου «επένδυση» να οικειοποιείται το πρωί της Τρίτης και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Σημειώνεται τέλος πως τα δημοσιεύματα έχουν μέχρι στιγμής συνοδευτεί από παροιμιώδη αφωνία, τόσο των κυβερνητικών στελεχών, όσο και -κυρίως- των κυβερνητικών βουλευτών, που τις προηγούμενες ημέρες έρχονταν αντιμέτωποι με τους πολίτες που διαμαρτύρονται για τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με την υπόθεση του διοικητή της να αποτελεί ανοικτή πρόκληση. Άλλωστε, όχι τυχαία, οι μόνοι που αναπαρήγαγαν τα σχετικά «δικαιολογητικά» δημοσιεύματα ήταν ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Θάνος Πλεύρης.

Πηγή: documentonews.gr, Πηγή φωτογραφίας: dimokratia.gr

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…