Newsroom

Newsroom

Επίσημη παρουσίαση της ομάδας των Παραολυμπιακών Αγώνων – Οι πρωταθλητές της ζωής

Τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος χθες, στην επίσημη παρουσίαση της παραολυμπιακής ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Βραζιλία.

57c673091dc52488228b45e5

Ο κ. Παυλόπουλος, προτίμησε να μην ακολουθήσει το πρωτόκολλο και πήρε τον λόγο αμέσως μετά την παρουσίαση της 60μελους ομάδας και των συνοδών της. Απευνθήθηκε συγκινημένος προς τους αθλητές λέγοντας ότι «οι ευχές όλων, σας συνοδεύουν στο Ρίο για μεγάλες επιτυχίες και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρετε με βάση το ήθος σας. Εκτός από τις ευχές έχετε κερδίσει ήδη την αναγνώριση όλων με τις επιτυχίες σας και το εμβληματικό τρόπο ζωής σας. Καλή επιτυχία. Είμαστε και θα είμαστε πάντα υπερήφανοι για σας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Α` Αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης (ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος (ως εκπρόσωπος του προέδρου του κόμματος), ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρών, Βασίλης Λεβέντης, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, βουλευτές (Άννα Καραμανλή κ.α.), δήμαρχοι (Ψινάκης, Πατούλης, Παχατουρίδης κ.α.), ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος κ.α.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και αρχηγός της αποστολής στο Ρίο Γιώργος Φουντουλάκης στο καλωσόρισμα επεσήμανε πως «θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την τιμή που μας κάνατε. Πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο είχαμε πολλές διακρίσεις και μετάλλια. Παρά τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, χάρη στην προσπάθεια της πολιτείας και των χορηγών μας πάμε στο Ρίο και ελπίζουμε ότι θα φέρουμε παρόμοιες διακρίσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Κοντονή ένα μήνα πριν μας έδωσε επιπρόσθετη επιχορήγηση. Πέραν του αθλητισμού στόχος μας είναι η ισότιμη ένταξη στην κοινωνία. Πρέπει να συνεχίσουμε την πάλη μας, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Κάποτε ένας πολιτικός μου είπε ότι έχουμε τη συμπάθειά του. Του απάντησα πως θα προτιμούσα την στήριξη, και στη συνέχεια τη συμπάθεια. Οι Παραολυμπιακοί αγώνες το τρίτο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Μουντιάλ και η Ελλάδα ανάμεσα σε 150 χώρες είμαστε στην παγκόσμια κατάταξη 27η . Θέλω να απολαύσετε αυτή την ομάδα στους Αγώνες. Να σας ευχαριστήσω όλους, ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους προπονητές και τους γονείς που συμβάλουν στην προετοιμασία των αθλητών. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στους αθλητές μου, να έχουν ένα καλό ταξίδι, να μην έχουν κανένα τραυματισμό και είμαι σίγουρος ότι ο αριθμός των μεταλλίων θα είναι κοντά στα μετάλλια του Λονδίνο.»

Ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής σχολίασε: «Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους αθλητές, γιατί την τελευταία χρονική περίοδο βρισκόμαστε μπροστά σε μία εκστρατεία παραπληροφόρησης. Ιδίως για την ομάδα που φεύγει αύριο και θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Παραολυμπιακή Επιτροπή δεν είχε μόνο τη συμπάθεια, είχε και την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης. Ήμασταν πλάι σ? αυτή την προσπάθεια από την αρχή. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπήρχε μία σοβαρή παρένθεση ανάταξης αθλητικών χώρων, εκεί που προπονείστε. Οι χώροι ήταν ανεπαρκείς έως επικίνδυνοι και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Φουντουλάκη για την συνεισφορά του σε ιδέες και παρεμβάσεις. Μεσούντος του θέρους βρεθήκαμε μπροστά στην άνοιξη του αθλητισμού. Και λέω σε όλους εσάς ότι δεν είναι Αλκυονίδες μέρες. Είναι πραγματική άνοιξη την οποία πετύχαμε με την βοήθειά σας, τη βοήθεια των γονιών σας, το κράτος και τους χορηγούς σας. Αυτή την άνοιξη θα την κρατήσετε στις καρδιές σας και σας ευχόμαστε καλό ταξίδι και καλή επιτυχία».

Ο Α αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης επεσήμανε: «Θα ήθελα να εκφράσω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές, αθλητές και τους γονείς. Ταυτόχρονα θα ήθελα να απευθυνθώ στην ελληνική Πολιτεία ότι έχει πολλά ακόμη να κάνει, για να υπάρχει μία ισότιμη ένταξη. Υπάρχουν διακρίσεις καλές και κακές. Πρέπει να υπάρχουν θετικές διακρίσεις στα Ατομα με Αναπηρία για να ενταχθούν στην κοινωνία. Εύχομαι καλή επιτυχία όλους τους αθλητές».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Σκεφτόμουν καθώς σας έβλεπα σήμερα που είστε έτοιμοι να αναχωρήσετε για το Ρίο το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, όπου λέει: «Πάντα περνάς την φωτιά για να φτιάξεις τη λάμψη». Εσείς έχετε περάσει τη φωτιά και το καμίνι της προσωπικής σας αντιξοότητας. Τις περάσατε με αυταπάρνηση και σεβασμό και μέσα από την αντιξοότητα καταφέρατε να δείξετε ότι η ανθρώπινη θέληση μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. Η συμμετοχή σας είναι μία νίκη κι ένας λόγος να είμαστε εθνικά υπερήφανοι. Καλή επιτυχία, να είστε καλά και οι ευχές μιας χώρας σας συνοδεύουν.»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δήλωσε: «Το μήνυμα όλων των αθλητών και αθλητριών είναι ότι οι Ελληνίδες και οι Ελληνες μπορούν να πετύχουν το αδύνατο. Γράψατε ιστορία με τη συμμετοχή σας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Συγχαρητήρια στις οικογένεια των αθλητών και ειδικά στην περηφάνια που μπορεί να νιώθει μία μάνα και σε όλους τους παράγοντες που έκαναν την παραολυμπιακή μας ομάδα τόσο μεγάλη. Θα είμαστε κοντά σας, όχι μόνο στους Αγώνες, αλλά και στην καθημερινότητά σας.».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είπε: «Θα ήθελα να σας ευχηθούμε σ? όλους και σ? όλες καλή δύναμη, στον αγώνα σας στο Ρίο. Να επισημάνουμε ακόμα μία φορά ανεξάρτητα από τα μετάλλια, τις διακρίσεις και την τελική σας κατάταξη ότι αξίζετε συγχαρητήρια. Είστε ήδη νικητές, μας δίνετε δύναμη. Ξεπερνάτε καθημερινά δυσκολίες. Όταν κλείνουν τα φώτα και οι κάμερες δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτά τα παιδιά, αυτούς τους αγωνιστές της ζωής. Όχι μόνο με τη θέληση μας, αλλά και με έργα. Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στον αγώνα σας».

Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε: «Είναι σημαντικό να ανοίξουμε εκτός από τον δρόμο για το Ρίο, τον δρόμο για την Αθήνα και την περιφέρεια. Να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ατομα με Αναπηρία στην καθημερινότητα τους. Να κάνουμε αυτή την προσπάθεια»

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος δήλωσε: «Θα πρέπει να δηλώσουμε σαν πολίτες και όχι σαν πολιτικοί, στις οικογένειες σας στον δύσκολο αγώνα που κάνουν για να σας στηρίξουν. Καθώς λίγοι μπορεί να καταλάβουν έναν αθλητή που κάνει τις προσπάθειές του. Να ευχαριστήσουμε την πολιτική ηγεσία και τους χορηγούς. Οποια προσπάθεια κάνετε, είναι αυστηρά δική σας επιτυχία να μην την καπηλευτεί κανείς. Πρέπει να φτιάξουμε ένα Ολυμπιακών προδιαγραφών γήπεδο για ΑμεΑ, για να εχετε τις εγκαταστάσεις που σας αξίζουν»

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης είπε: «Στις τελετές έχω μία έμφυτη αντιπάθεια, γιατί γιορτάζουμε τα μετάλλια και οι προσπάθειες για να φτάσεις εκεί μας διαφεύγει. Εύχομαι τα μετάλλια να πολλαπλασιαστούν και να δούμε τη γύμνια του κράτους και ανυπαρξία στήριξης. Λέχθηκαν πράγματα που αισθάνθηκα ντροπή. Εύχομαι στον κάθε αθλητή να κατακτήσει ένα μετάλλιο».

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε: «Τη δεκαετία του 70 έπρεπε να συγκρουστούμε με την λογική της περιθωριοποίησης των Ατόμων με Αναπηρία. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε το ίδιο το πρόσωπο με Αναπηρία, το οποίο πήρε πάνω του την υπόθεση, να διεκδικήσει μία θέση στην αξιοπρέπεια αυτή της χώρας. Τα τελευταία 40 χρόνια, έγιναν σημαντικές προσπάθειες, που μετάλλαξαν την αντίληψη της κοινωνίας για τα άτομα με Αναπηρία. Σε μια εποχή που η μελαγχολία και η παραίτηση απειλή χιλιάδες ανθρώπους. Η σημερινή παρουσία είναι ένας ιδιαίτερος συμβολισμός σε μηνύματα κατά της παραίτησης. Ολοι μαζί να συνεργαστούμε να καταβάλουμε τα εμπόδια της καθημερινότητας. Να σας ευχηθώ καλό ταξίδι και είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε το καλύτερο».

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης είπε: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση σας μεταφέρω το μήνυμα και τις ευχές όλων των Ελλήνων με αναπηρία. Σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα της χώρας είναι μαζί σας. Να απολαύσετε ανθρώπινα αυτή την εξαιρετική συμμετοχή. Μέσα από τη συμμετοχή σας εκπροσωπείτε λαμπρά τη χώρα στο Ρίο. Καλό ταξίδι, δώστε τη μάχη, δυνατά, γερά. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία»

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…